Iskolába mentek

2022.06.29. 18:11

Tíz hónap börtön a lábatlani rezesbandának (képeken a helyszín)

Tíz hónapig gondolkodhat a hűvösön két lábatlani férfi azon, hogy jó ötlet volt-e a régi iskolaépületből vörösrezet lopni.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Összesen 47 méternyi vörösréz fűtéscsövet téptek ki a falból és adtak el azok a lábatlani férfiak, akik a volt iskolaépületben tettek hívatlan látogatást. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője elárulta, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság június 29-én meghozott elsőfokú ítéletében 10-10 hónap börtönbüntetésre és 1-1 év közügyektől eltiltásra ítélte a két férfit. Ráadásul a bíróság az egyik férfit kötelezte 100 ezer forint pénzbüntetés, valamint mindkét férfit az okozott kár megtérítésére.

A bíróság megállapította, hogy a két férfi 2021. február 17-éről 18-ra virradóra a lábatlani, korábban iskolaként működő épülethez ment, majd egyikük a földszinti ablakot egy kaviccsal betörte. A lyukon át aztán benyúlt és az ablakot kinyitotta, amelyen keresztül mindketten bemásztak. Ott aztán a radiátorokból és a falból kézzel kitéptek és letörtek 47 méter vörösréz fűtéscsövet, amelyek összértéke több mint 77 ezer forint volt. Már a helyszínen a csöveket kisebb darabokra is tördelték, két táskába bepakolták és egyikük lábatlani otthonába vitték.

Másnap egyikük megkért egy harmadik férfit arra, hogy segítsen nekik értékesíteni a lopott vörösrezet. Ő nem tudott arról, hogy a csöveket lopták, így gépkocsijával a vádlottakat és a lopott rezet Esztergomba szállította egy negyedik férfihoz, aki a fémhulladékot átvette. A vádlottak a kapott pénzt egymás között szétosztották, a fuvarért háromezer forintot fizettek.

Mint megtudtuk: az elsőfokú ítéletet az ügyész és az elsőrendű vádlott tudomásul vette, a másodrendű vádlott fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!