Látványosság

2022.07.05. 12:30

Exatlonosok is tolják majd Kocson a kocsit

A XV. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket Kocs község a Nemzetközi Kocsitoló Fesztivállal, amelyet a hétvégén rendeznek meg, immár huszonkettedik alkalommal.

Raffael Veronika

Forrás: Facebook/Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál

Kocson minden évben megrendezik az embert pórbáló Nemzetközi Kocsitoló Versenyt és Fesztivált, melyre ebben az évben július 9-10. között kerül sor. A fesztivál leglátványosabb eleme a különböző kategóriákban rendezett kocsitoló verseny, melynek fő célja a hagyományőrzés.

A kétnapos rendezvény során lesz majd lehetőség kutyabemutató és bivalyhajtás megtekintésére is, de koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és számos gyermekprogrammal is várják a vendégeket. A kocsitoló verseny ünnepélyes megnyitója július 9-én, szombaton, 13 órakor lesz a nagyszínpadon. A tolóversenyt a hagyományok szerint a Tájháztól indítják majd, a cél pedig a faluháznál várja a befutókat. 

Idén azonban különleges vendégek is érkeznek a kocsitoló versenyre. A fesztivál Facebook oldalának tájékoztatása szerint ugyanis az TV2 Exatlon Hungary vetélkedő versenyzői is kocsi mögé állnak, sőt: le is letolják az 1500 méteres távot.

A kocsitoló csapatot Rákóczi Reni, Somhegyi Krisztián, Böjte Dave és Mischinger Peti alkotja, de Pap Dorci és Esztergályos Patrik is kiveszi részét a csapatmunkában, akik egyébként az életben is egy irányba tolják a közös szekeret. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában