Testi sértés

2022.07.07. 15:45

Nincs döntés Tatabányán a játszótéri szurkáló ügyében: eltűnt az egyik vádlott

Testi sértés bűntette miatt tartott előkészítő ülést szerdán a Tatabányai Törvényszék.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlottakkal szemben börtönbüntetést szabjon ki, és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. Az önbíráskodással vádolt férfivel szemben az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. június 27-én, a délutáni órákban, Tatabánya egyik játszóterén az elsőrendű vádlott vitába keveredett a másodrendű vádlottal, mert úgy gondolta, hogy a másik fél elvette tőle a pénzét. Dulakodás közben az elsőrendű vádlott egy zsebkéssel combon és vádlin szúrta vitapartnerét, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 
 2020. szeptember 23-án a támadótól a délutáni órákban, egy tatabányai áruház parkolójában a harmadrendű és a negyedrendű vádlott erőszakkal elvett egy dohányzacskót, amit az elsőrendű vádlottnak sikerült visszaszereznie, majd elfutott. Ezután az elsőrendű vádlott még aznap felkereste támadóit, akiket egy tatabányai buszmegállóban talált meg, ahol ott volt a sértett is.

Az elsőrendű vádlott rájuk kiabált, ezzel egyidejűleg előkapta a kését, és rájuk rontott. Ennek során hirtelen, kaszáló mozdulattal, egyszer hasba szúrta a támadásra nem számító sértettet, aki életveszélyesen megsérült. A főügyészség az elsőrendű vádlottal szemben testi sértés bűntette, a másodrendű vádlottal szemben önbíráskodás bűntette, míg a harmad és negyedrendű vádlottal szemben rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint szerdán nem született érdemi döntés, mert az egyik vádlott tartózkodási helye ismeretlen, ellene kiadták az elfogatóparancsot. A tárgyalás pénteken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!