Garázdaság

2022.08.08. 19:23

Veszekedés közben törte be a kisbéri kirakatot, százezres kárt okozott a férfi

Pénzbüntetés és kártérítés lehet a büntetése.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A garázdaság vétsége és a rongálás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki veszekedés közben kirakatüveget tört be. A vádlott erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő férfi 2019. október 5-én hajnali 2 és 3 óra között a kisbéri bolt előtt veszekedett egy nővel. Dühében jobb kézzel, ököllel, nagy erővel betörte a bolt 1,95x1,22 méteres dupla üvegezésű kirakatablakát, amitől annak a külső üvege betörött.

A férfi a rongálással 108 ezer forint kárt okozott. A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen előéletű elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Nem ő az egyetlen, aki ilyen vagy ehhez hasonló cselekmény re ragadtatta el magát megyénkben. A veszekedés és szerelmi bánat többeket sodort kirakatrongálásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!