Kézilabda

2022.08.10. 21:55

Zárt kapuk mögött csapnak össze az Oroszlánok és a Kék Tigrisek

Három hazai rivális után jön az első külföldi rivális: a francia Dunkerque lesz a Tatabánya ellenfele a negyedik felkészülési mérkőzésen.

Petrik József

Fotó: Hagymási Bence

Férfi kézilabda felkészülési mérkőzés
Dunkerque HB (francia)–MOL-Tatabánya KC
Balatonboglár, NEKA Sportcsarnok, csütörtök, 17 óra, zárt kapuk mögött.

A tatabányai Kék Tigriseknek jól ment az edzőmeccseken, amelyből eddig mind a hármat megnyerték. Elsőként a Gyöngyöst győzték le Tatabányán 28-23-ra, aztán a NEKA vendégeként nyerte a mai összecsapás helyszínén 29-23-ra, végül legutóbb – ugyancsak Tatabányán – a Budakalászt verték 34-27-re. Ma délután viszont már az egyszeres bajnok (2014) és kupagyőztes (2011) francia kikötővárosi csapat oroszlánjaival néznek szembe. A dunkerquei gárda címerében ugyanis egy büszke oroszlán „ordít”.

A francia együttes néhány napja a Telekom Veszprémmel is megütközött, ám csak egy félidőn keresztül tudta a lépést tartani a bakonyiakkal. A félidőben még 15-14-re vezetett a Dunkerque, végül a klasszisok sorait felvonultató Veszprém nyert 35-25-re. A tatabányaiak felkészülését kisebb sérülések ugyan zavarták, egyébként „szépen” dolgozik a Tombor Csaba vezetőedző irányította társaság.

Kontra Zsolt, a Kék Tigrisek technikai vezetője megerősítette, hogy becsülettel és fegyelmezetten dolgoznak a srácok, amit az eddigi előkészületi találkozókon elért győzelmeik is mutatnak. A mérkőzés egyébként a francia csapat kérésére lesz zártkapus. Ennek ellenére színvonalas, jó mérkőzésre számítanak a szakemberek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában