Időjárás

2022.09.25. 06:37

Kiadták a figyelmeztetést a megyére: köddel és heves esőzéssel indul a hét

Hétfőn igazi arcát fogja mutatni az ősz térségünkben. Ködös reggelre és heves esőzésekre lehet számítani. A meteorológia ki is adta a citromsárga figyelmeztetést.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Borongós, esős idővel indul a következő hét térségünkben. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint hétfőn marad az erősen felhős idő. Hajnalban, illetve estétől sokfelé, napközben szórványosan várható újabb eső, zápor. Foltokban ködös lesz a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adta az első, citromsárga figyelmeztetést hétfőre Komárom-Esztergom megyére a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

 

A meteorológia előrejelzése szerint hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de elsősorban az északi, északnyugati tájakon hosszabb szakadozások is előfordulhatnak. Reggel, délelőtt még csapadékzóna vonul északkelet, kelet felé esővel, záporral, zivatarral. Elvonulását követően az ország nagy részén hosszabb csapadékszünetre lehet számítani, majd várhatóan az esti, késő esti órákban érkezik dél felől a következő csapadékrendszer. Hajnalban a kevésbé felhős tájakon pára, köd képződhet. A déli, délnyugati, később a Dunántúlon, valamint a középső tájakon az északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra 16 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!