Pénzbüntetés

2022.09.27. 11:21

Megcsalásból hamis feljelentés: fuccsba ment a tatabányai nő terve

A hatóság félrevezetése miatt pénzbüntetést kapott a megcsalás miatt akcióba lendülő tatabányai nő.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki azzal a nővel szemben, aki telefon jogtalan elsajátítás miatt tett hamis feljelentést. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint az elkövető nő a férfi élettársának vásárolt mobiltelefont, aki azonban a nőt megcsalta, ezért a nő a telefont le akarta tiltani, de nem tudta. A nő úgy gondolta, hogy ha feljelentést tesz a telefon eltulajdonítása miatt, akkor a rendőrség az élettársától majd lefoglalja a telefont. A nő 2020. november 11-én a Tatabányai Rendőrkapitányságon azt a valótlan tartalmú feljelentést tette ismeretlen tettes ellen, hogy 2020. november 5-én a tatabányai buszvégállomás egyik padján hagyott táskáját benne személyes irataival és telefonjával együtt ellopta, majd a táskát a pályaudvar irodájában visszakapta, azonban a telefonja hiányzott belőle.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, amelynek során a nő  elismerte, hogy sérelmére bűncselekmény elkövetése, eltulajdonítás nem történt, ezért a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette. Ezt követően indult meg az eljárás a nővel szemben hatóság félrevezetése vétsége miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!