Értelmetlenül

2022.09.29. 07:05

Tér állott, most sitthalom – ripityára törték a Megyeháza tér új burkolatát Tatabányán

Jelentős kárt okoztak a megyeszékhely városközpontban azok a fiatalok, akik egy rendezvényen autóval hajtottak fel a megszépült Megyeháza tér burkolatára és ripityára törték azt.

Kemma.hu

A buli jól sikerült, a parkolás nem a Megyeháza téren

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Úgy tudjuk, hogy az eset a szeptember 24-i Tatabányai Ifjúsági Fesztivál rendezvényén történt, amikor valaki úgy döntött, hogy egy szállítóautóval felparkol a gyalogos forgalom számára kialakított köztéri burkolatra, amely természetesen nem bírta el a terhelést és darabokra tört. Mint ismert, a tatabányai diákönkormányzat volt a fesztivál házigazdája, amelyet információink szerint a város 8,5 millió forinttal támogatott.

Azt nem tudni, hogy a nemrég megújult Megyeháza tér burkolatára volt-e biztosítás, illetve hogy ki téríti meg a kárt, valamint hogy mikor javítják ki a burkolatot. A városháza kommunikációs osztályára elküldött kérdéseinkben többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy rendelkezett-e behajtási engedéllyel a térre a kárt okozó jármű, sikerült-e felmérni az okozott kár értékét, mikorra várható a burkolat kijavítása, illetve hogy milyen intézkedéseket kíván tenni a térhasználatot illetően a városháza annak érdekében, hogy a hasonló balesteket megelőzzék. Amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. 

Az élet ismétli önmagát - A nyáron nagyon hasonló eset történt alig pár száz méterre a Megyeháza tértől a szintén nemrég megszépült Árpád téren. A sörfesztiválkor a vándorkiállítás attrakcióinak elszállításakor egy teherautó hajtott fel a díszburkolatra, ami aztán az alapba épített szökőkút részen már nem bírta a terhelést és beomlott. A Csónakázó-tónál pedig, ahol a Megyeháza térhez hasonló burkolatot raktak le a soha meg nem nyílt kávézóhoz, évek óta hasonló látvány fogadja az arra járót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában