MoLaRi

2022.10.02. 10:46

Hétfőn megszólalnak a lakosságvédelmi szirénák – ezeken a településeken

A rendszer ipari balesetek esetén riasztja a lakosságot. A rendszer részét képező szirénákat pedig rendszeresen ellenőrizni kell.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu, KEM Katarsztrófavédelem

Szirénapróba lesz több megyei településen október 3-án, hétfőn 11 órakor. A MoLaRi rendszer fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatása.

Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása szükség esetén megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat ellenőrizni kell. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság üzemeltetésében lévő Paks és 30 km környezetében telepített, valamint a Monitoring és Lakosságriasztó rendszernek (MoLaRi) rendszer, riasztó-tájékoztató alrendszerén, hétfőn délelőtt 11 órakor Nyergesújfalun, Komáromban, Dorogon és Esztergom-kertvárosban megszólaló szirénákat hangos üzemű, teljeskörű próba keretében tesztelik – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem. A hétfői próba kapcsán a lakosságnak nincs tennivalója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!