Életfogytiglant kaphatnak

2022.10.02. 15:36

Ököllel és láncfűrészlánccal verték halálra a lakótársukat a komáromi italozók

A megyei főügyészség arra tett indítványt, hogy a törvényszék a vádlottakkal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik 2020. június 17-én egy komáromi lakóházban dühből, hosszan, kitartóan olyan súlyosan bántalmazták a sértettet, hogy a férfi életét vesztette. A főügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottakkal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint letartóztatásukat az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlottak és a sértett 2020. június 17-én az éjszakai órákban együtt italoztak egy komáromi ingatlanban. Az ivászat után az egyik elkövető aludni ment, ezért felszólította a sértettet, hogy maradjon csendben. A sértett azonban tovább hangoskodott, emiatt mindkét vádlottal szóváltásba keveredett, egyikük neki is esett a sértettnek.

Nagy erővel testszerte ököllel ütötte, majd levetette vele az összes ruháját, még dühösebb lett, és akkor már a földön fekvő sértettet rugdosta. Ekkor odalépett a másik férfi, aki a sértettet ököllel arcon ütötte, majd kétszer fenéken rúgta.

A bántalmazás során a sértett a bejárati ajtóig sodródott. Ezt követően a vádlottak abbahagyták a bántalmazást, rágyújtottak, majd már nem csak ököllel, de láncfűrészlánccal is ütötték a földön fekvő sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy még aznap éjszaka a helyszínen életét vesztette. Az egyik elkövető azonban csak harmadnap hívta hozzá a mentőket.

Az ügyben a Tatabányai Törvényszék október 3-á, hétfőnn tart folytatólagos tárgyalást, amelyen várhatóan a tanúk meghallgatását, a perbeszédek elhangzását követően ítélethozatal lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!