Kosárlabda

2022.10.04. 15:10

Tovább gyűrűzik az oroszlányi botrány: a Körmend edzője durván beszólt a bírónak

Eljárás indul a bajnoki ezüstérmes Egis Körmend ciprusi vezetőedzője, Andonisz Konsztandinidesz ellen, aki második alkalommal sértegette Papp Péter játékvezetőt, legutóbb a hétvégén Oroszlányon. A vasi kosárlabdaklub jelezte: kiáll a tréner mellett.

Kun Attila

Andonisz Konsztantinidesz éle kirohanást intézett Papp Péter játékvezető ténykedése ellen

Forrás: Beküldött

Ahogyan arról beszámoltunk, az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság hétvégi nyitányán az MVM-OSE Lions hazai pályán 104-98-ra legyőzte a Körmendet. A találkozó azonban sajnos nem az oroszlányi csapat remek teljesítményéről, vagy a kitűnő hangulatról, hanem a mérkőzést követő sajtótájékoztatóról marad emlékezetes, ahol a vendégek ciprusi trénere, Andonisz Konsztandinidesz kendőzetlen őszinteséggel mondta el véleményét az egyik játékvezető, Papp Péter teljesítményéről. 

– Elismerésem Nyilas és Söjtöry játékvezető uraknak, de Papp úr ténykedése szégyen a magyar kosárlabdázásra nézve. Nem végzi jól a munkáját, a hozzáállása elfogadhatatlan. Nem tisztel minket, sem a nézőket, sem a csapatokat, ugyanazt csinálta velünk, mint a Falco elleni bajnoki döntőben – utalt többek között a szakember a júniusi fináléra, amelynek negyedik meccsét (amelyet 15 ponttal megnyert a Falco és kiegyenlített) követően azt mondta:

Barátsággal kérdezem a szövetséget, miért kell egy olyan bírót az eddig gyönyörű döntőre küldeni, mint Papp Péter?

Hasonló esetekben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára indíthat fegyelmi eljárást, amit információink szerint Bodnár Péter ebben az esetben meg is tesz. Az ügy ezt követően a Fegyelmi Bizottság elé kerül. Antonisz Konsztandinideszre pénzbüntetés és/vagy eltiltás várhat. Az Egis Körmend vezetősége közleményben állt ki a csapat vezetőedzője mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában