Bántalmazás

2022.10.05. 15:56

15 ezer forintért eszméletlenre vert egy édesapát a rabló Kocson

Az apa kiskorú gyermekei ott aludtak a közelben, amíg a támadó eszméletvesztésig ütötte a csővel a családfőt.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a  Tatai Járási Ügyészség újabb indítványt tett, hogy hosszabbítsák meg annak a férfinak a letartóztatását, aki vascsővel bántalmazta az emiatt eszméletét vesztett sértettet – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi jelenleg is letartóztatásban van. Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi április 14-én hajnali 1 óra 20 perc körüli időpontban megjelent ismerőse kocsi lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor az ajtót kinyitotta, az elkövető kiabálva szidalmazva belépett a lakásba, fenyegetőn elindult a házigazda felé és a magával vitt vascsővel ráütött a konyhaszekrény munkalapjára, miközben azt követelte, hogy adjon át neki 15 ezer forintot.

A sértett próbálta csitítani ismerősét, kérte, hogy ne kiabáljon, hiszen a lakásban tartózkodnak és alszanak a kiskorú gyermekei. A gyanúsított ekkor a házigazda és a gyermekeit agyonütéssel fenyegette.

Az éjszaka közepén tört rá otthonában ismerőse a kocsi férfira
A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben letartóztatták az elkövetőt a Tatai Járási Ügyészség indítványa alapján.
Forrás: police.hu

A fenyegetés hatására 7 ezer forint készpénzt adott át az elkövetőnek, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt, eközben a vascsővel előbb fenyegette, majd ütni kezdte ismerősért, az azonban nem tudott több pénzt adni. Az elkövető festéket követelt, a sértett által megmutatott festék színe neki nem tetszett, ezért a festékes vödröket szétverte a vascsővel. Ezt követően további értékeket követelve a vascsővel megütötte ismerősét, aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette.

A nyomozó hatóság először a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsította meg az elkövetőt. Ezután az ügyhöz egyesítette azt az ügyet, amelyben megállapított gyanú szerint a férfi 2021. december 16-án 11 óra 28 perckor Kocson bódultan vezette a személygépkocsit.

Az ügyészség most indítványozta, hogy a bíróság a férfi letartóztatását 2023. január 14-ig hosszabbítsa meg. Az indítvány tárgyában a bíróság ülést fog tartani, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!