Elkapták

2022.11.26. 07:46

A tatabányai vonaton loptak meg külföldieket, letartóztatták a két férfit - fotók

A tatabányai nyomozók két külföldi férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik szintén külföldiektől loptak egy nemzetközi vonaton. Tatabányán szálltak le a vonatról, rövid időn belül már kattant is a bilincs.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Több sértett tett feljelentést, hogy őket egy nemzetközi vonaton meglopták. A tatabányai nyomozók elemezték a rendelkezésre álló adatokat, és behatárolták a lehetséges időpontot. November 24-én délelőtt két furcsán viselkedő férfira lettek figyelmesek a tatabányai vasútállomáson, akik egy nemzetközi vontról szálltak le. 

A tettesek pár méter megtétele után már a szerzett zsákmányt nézegették, amikor kattant is a bilincs. Esélyük sem volt a menekülésre.

A nyomozóknak bejött a számításuk. A 49 és az 50 éves külföldi férfiak a vonatról leszállva vittek magukkal három hátizsákot, szintén külföldi állampolgároktól. Okmányokat, számítástechnikai eszközöket, telefont, készpénzt, ruhaneműket szereztek így a tettesek. 

A rendőrök őket a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellenük lopás bűntett és vétség miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók a lopott tárgyakat lefoglalták és megkezdték a sértettek felkutatását. Az elkövetőket a rendőrség őrizetbe vette. a Tatabányai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, számolt be dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.A Tatabányai Járásbíróság  november 25-én elrendelte a férfi letartóztatását, írta a Tatabányai Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!