Elkészült

2022.11.26. 20:50

Hordógurítással avatták fel a Diófa utcát Nyergesújfalun

A hagyományokhoz híven advent első hétvégéjén avatták fel szombat délután a 120 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból, illetve jelentős önkormányzati önrészből teljes körűen felújított nyergesújfalui Diófa utcát.

W. P.

Mayer Attila, Halmai Dominik, Erős Gábor és Mihelik Magdolna

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mihelik Magdolna polgármester elmondta, hogy a kivitelezés előtt balesetveszélyes állapotban volt a vízelvezető árok, az aszfalt pedig jelentősen elöregedett. Mintegy háromszáz méter hosszú szakaszon térkőburkolatot kapott az úttest és a járda, az Északdunántúli Vízmű Zrt-vel folytatott egyeztetések eredményeként az ivóvízvezeték-hálózatot is kicserélték és orvosolták a csapadékvíz-elvezetési problémákat is. Hozzátette, hogy igyekeznek minden egyes rekonstrukciós munkát úgy elvégezni, hogy a lakosságnak ne kelljen anyagilag hozzájárulnia a költségekhez, másrészt pedig az életszínvonal javítására törekednek.

Vízelvezetés

A klímaváltozás hatására egyre gyakrabban fordul elő a megyénkben is, hogy rövid időn belül hirtelen nagy mennyiségű csapadék hullik le. A károk megelőzése érdekében a projekt során megszüntették a meglévő mély, nyílt árkot, helyette egy olyan, víznyelőkkel ellátott zárt rendszert építettek ki, mely problémamentesen elvezeti a csapadékot. Bizonyos ingatlanok előtt a szintkülönbség miatt rácsos segédfolyókákat alakítottak ki és kötöttek bele a gerincvezetékbe.

Erős Gábor országgyűlési képviselő szerint az infrastrukturális fejlesztések eredményeként az adott útszakasz mentén található ingatlanok értéke is növekszik. Szeretné, ha a választókerületben nem látszatberuházások, hanem olyan projektek valósulnának meg, melyek megkönnyítik a lakosság életét. A beszédek és az oklevelek átadása után után Vitális Gábor szalézi atya, plébános megáldotta az utcát, majd Sütő Péter alpolgármester, Erős Gábor, Halmai Dominik, az utca egyik fiatal lakója, Mihelik Magdolna és Mayer Attila, a generálkivitelező Mapex-Bau Kft. ügyvezetője átvágta a szalagot. A hagyományos hordógurítás után zsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral kedveskedtek a megjelenteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában