Elismerések

2022.11.28. 20:00

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató jutalmakat adott át a legjobbaknak

Kiválóságokat és Hősötösöket díjaztak.

Sugár Gabi

Megyénk Kiválóságai a díjátadás után

Forrás: 24 Óra

Fotó: Siugár

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. Éppen ezért az idén is meghirdették a Kiválósági-díjat a legjobban teljesítő felső tagozatosok és középiskolások között, s emellett új elemként Hősötös-díjjal motiválták a családjukból kiemelt gyermekek iskolai teljesítményét, hogy így példát mutassanak sorstársaiknak.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató jutalmakat adott át a legjobbaknak
Fotós: Sugár / Forrás: 24 Óra

Azok a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő felső tagozatos és középiskolás gyermekek nevezhettek az idén is a Kiválósági-díjra, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A Hősötös-díjra pedig alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2021-2022-es tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített, tanári értékelést.  

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató jutalmakat adott át a legjobbaknak
Fotós: Sugár / Forrás: 24 Óra

A két tanulmányi díjra a Szent Ágota szolgáltatási területének 13 megyéjéből 577 érvényes pályázat érkezett. A Kiválósági-díjra 390 gyermek, a Hősötösre pedig 187 pályázott sikeresen. A Kiválósági-díjasok közül 24-en kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek.

Ez utóbbi ugyan nem volt megyénkben, ám így is sokakat köszöntöttek a Megyeházán megszervezett ünnepségen a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársai. Kuthy-Szakács Anita, a megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője mellett Barta László területi igazgató köszöntötte a fiatalokat és a nevelőszülőket. „Büszkék vagyunk rátok!” - hangsúlyozta a díjátadó előtt. Komárom-Esztergom megyéből huszonhatan kaptak meghívást a díjátadóra. Közülük hárman Hősötös, és a többiek Kiválósági-díjat vehettek át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában