Tárgyalás

2022.11.30. 12:39

Jelentős mennyiségű drogot akart szétszórni Tatabányán a díler

Kábítószert vásárolt, hogy azt tovább értékesítse egy tatabányai férfi. Most a bíróság előtt kell felelni tettéért.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Első tárgyalása lesz december 1-jén csütörtökön a Tatabányai Törvényszéken annak a tatabányai férfinak, aki több alkalommal is vásárolt kábítószert, hogy azt tovább értékesítse. 

A tárgyaláson a bizonyítási eljárás a vádlott és a tanúk meghallgatásával veszi kezdetét. A Tatabányai Törvényszék tárgyalási jegyzéke szerint a vádlott 2020 nyarától 2021. május 14-én történt elfogásáig a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől rendszeresen vásárolt kábítószert (metamfetamint, kokaint és marihuánát), amit tovább akart értékesíteni Tatabánya területén. 

A vádlott 2021. május 14. napja előtt nem sokkal a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől 124,28 gramm nettó tömegű kokaint és 87,69 gramm nettó tömegű metamfetamint tartalmazó anyagot szerzett, amit szintén tovább akart értékesíteni. A vádlott a kábítószert a tatabányai otthonában tartotta, melyet tőle a nyomozó hatóság egy digitális mérleggel és egy vákuumfóliázó géppel, valamint egy ismeretlen eredetű MDMA tartalmú tablettával, a vádlott által használt, kokainnal és metamfetaminnal szennyezett tányérral és szívószállal együtt. A vádlottól lefoglalt két kábítószer hatóanyagtartalmának együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,3-szerese.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!