Gyász

2022.11.30. 15:03

Haláláig szerette a magyarokat: elhunyt a legendás Czibor Zoltán lánya

Az Aranycsapat legendás balszélsőjének, a komáromi Czibor Zoltánnak lánya, Írisz Barcelonában szenderült jobblétre.

Kemma.hu

Forrás: puskasintezet.hu

A szomorú hírt a testvér, ifj. Czibor Zoltán osztotta meg. Czibor Írisz 1951-ben Magyarországon született, nevét édesanyja után kapta. A Czibor család az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után hagyta el Magyarországot. A két és fél éves eltiltást követően Czibor Zoltán az FC Barcelonához igazolt, így a család a katalán fővárosban telepedett le.

A Czibor Zoltán és családja 1960 karácsonyán. (Fotó: Puskás Intézet/Czibor-hagyaték)
A Czibor Zoltán és családja 1960 karácsonyán. (Fotó: Puskás Intézet/Czibor-hagyaték)
Forrás: puskasintezet.hu

Czibor Zoltán két nagyobbik lánya: Írisz és Erzsébet 2019. augusztusában részt vettek a Puskás Intézet kiállításmegnyitóján a komáromi Monostori erődben

Amikor Komáromban járt, Írisz elmondta, soha nem gondolták azt, hogy ők bárkinél is többek lennének azért, mert ők Czibor Zoltán gyermekei. Hozzátette azonban, hogy emellett nagyon büszke az édesapjára és  büszke a magyarokra. 

Czibor Írisz a Monostori Erődben
Fotós: Nagy Tamás / Forrás: 24 Óra

A testvéreknek az eseményén az FC Barcelona egykori játékosa és a katalánok veteránklubjának elnöke, Ramón Alfonseda átadta a gránátvörös-kék egyesület ajándékát, Czibor Zoltán nevével ellátott FC Barcelona mezt. A megnyitón Czibor Írisz nyilatkozott a Puskás Intézetnek. Czibor Írisz 71 éves korában Barcelonában hunyt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában