Előkészítő ülés

2023.01.29. 07:00

Durva jelentek a tatabányai buszon: ittas bliccelő akarta lefejelni a buszsofőrt

Akár felfüggesztett börtönt is kaphat a tatabányai bliccelő, aki ittasan támadt többször a buszsofőrre.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint február 1-jén előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki egy tatabányai buszon támadt a sofőrre. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

A vádirat szerint a sofőr által vezetett buszra Tatabánya, Szent György úton lévő buszmegállóban szállt fel az ittas állapotú vádlott, aki a buszsofőr felszólítása ellenére nem vásárolt menetjegyet, hanem az autóbusz belseje felé indult el. A vezető a férfi után ment és felszólította, hogy szálljon le a buszról. Az ittas férfi szidalmazni kezdte, majd az egyik ajtón leszállt, a másikon pedig visszamászott a buszra. Tovább szidalmazta a sofőrt, majd karon ütötte, meglökte. 

A busz vezetője rendőri intézkedést kért, mely miatt a vádlott még ingerültebb lett és az autóbuszon utazó ismeretlen személlyel szemben támadóan lépett fel, le is köpte őt. Ezt követően leszállt a buszról, majd visszafordulva az autóbusz lépcsőfokán álló sofőr irányába rúgott. Ezután ismét visszament a buszra, ahol a sértett felé támadóan közelített, megpróbálta őt lefejelni. 

A sofőr a vezető fülkéhez lépett és az autóbusz ajtajait bezárta, hogy az agresszor a helyszínről a rendőri intézkedésig ne tudjon elmenni. Ezt követően a bezárt ajtóba belerúgott, melytől a sértett és az autóbuszon tartózkodó személyek megbotránkoztak, bennük riadalmat, félelmet keltett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!