Új sportcsarnok

2023.02.04. 15:46

Fotókon a grandiózus ünnepség: átadták a Suzuki Arénát Esztergomban

A vármegye és a város előjárói, gazdásági vállalatainak vezetői, a város díszpolgárai, az egyházak képviselői és számos tisztségviselő, valamint mintegy 500 esztergomi polgár jelenlétében avatták fel február 4-én a város új sportcsarnokát.

P. O. Z.

A városhoz méltó sportcsarnokot kapott Esztergom

Forrás: Hernádi Ádám/Facebook

Az új, Suzuki Aréna nevű létesítményben, az előző névadó előtt is tisztelegve, az épület emeleti termét Pézsa Tibor olimpikonról nevezték el. A február 4-i, grandiózusnak mondható ünnepségen magyar és orosz cirkuszművészek, valamint a Mozdulat Táncművészeti Egyesület egy-egy lenyűgöző produkciója tette emlékezetessé az alkalmat a mintegy 500 vendég számára.

Elsőként Hernádi Ádám polgármester mondott beszédet, aki többek között elmondta, hogy a közel hárommilliárd forint támogatást kapott multifunkciós rendezvénycsarnok jelentő beruházás, benne a 2000 négyzetméter alapterületen, egy 1500 négyzetméteres küzdő- avagy pályatér, egy 200 négyzetméteres rendezvényterem és egy 125 négyzetméteres közösségi tér, valamint az ötszáz fő befogadására alkalmas lelátó.

Nyitány cirkusszal és áldással
A hivatalos megnyitó igazán látványos és hangulatos volt. A meghívott vendégek és a regisztrált városi polgárok igazi gálaműsort láthattak az 1500 négyzetméteres küzdőtéren. A DJ Dominique által konferált műsorban a Mozdulat Táncművészeti Egyesület látványos előadásai mellett a Fővárosi Nagycirkusz artista produkcióiban gyönyörködhetett a publikum.
Így háromtagú az orosz Markin-família, a Matos Lénárd – Teibler Daniella duó, valamint Vladimir Erofeev egy-egy műsorszáma tette felejthetetlenné a napot. A fináléban Pokriva László esperes rövid liturgikus áhítat keretében megáldotta a létesítményt, majd a fő támogatók egy startgomb lenyomásával tették fel a koronát az átadó ünnepre.

Bardóczy Gábor kormánybiztos, TAO igazgató a Magyar Kézilabda Szövetség azon tevékenységéről is beszélt, melynek során több, mint 600 sportlétesítmény újult meg vagy épült fel az elmúlt tíz évben. Ennek a sorozatnak a része az új esztergomi sportcsarnok, melyről a kormánybiztos elmondta, hogy a mintegy 60 éves esztergomi kézilabdasport – mely korábban az NB I-ben is sikereket ért el – újra otthonra lel az új létesítményben.

Neuzer András köszöntőjében főként a sportcsarnok létrejöttét biztosító támogatói, gazdasági és társadalmi összefogásról mondta el gondolatait. Mint egy ponton kiemelte, hogy az esztergomi önkormányzat, a Magyar Suzuki Zrt., a Mol Zrt., a TE Connectivity, a Kirchhoff Hungary, a Rosenberg Hungária, a Neuzer Kft., továbbá közel egy tucat helyi vállalat segítette munkájával és finanszírozással a beruházást.

Igazi 21. századi létesítmény a Suzuki Aréna
Esztergom legnagyobb sportlegendája, Pézsa Tibor olimpiai bajnok, Erős Gábor országgyűlési képviselő és számos sporthíresség, közéleti szereplő, megyei és városi elöljáró részvételével adták át Esztergom új sportcsarnokát, a Suzuki Arénát. A 2021-ben a régi épület bontásával indult építkezés sikerrel zárult a mostani februári napon azzal, hogy nemcsak egy modern sportlétesítményt adtak át, hanem egy multifunkcionális, kulturális és közösségi rendezvényekre is alkalmas komplexumot.

A köszöntők sorában Atsumi Masato, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója következett, aki egyebek mellett arról szólt, hogy vállalatuknak kiemelten fontos, hogy segítse környezetét, támogassa a helyi közösségeket, a kultúrát és a sportot. A Suzuki Aréna fontos mérföldkő a város életében, melynek 21. századi szolgáltatásait mindenki élvezheti, mondta a névadó szponzor cég első embere, mondta Atsumi.

Erős Gábor országgyűlési képviselő többek között beszédében kiemelte: az új sportcsarnok reményt és jövőt ad az esztergomi sportolóknak, melynek megépülése egy csoda, a széleskörű összefogásnak köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában