Pótlóbuszok, késések

2023.02.06. 19:20

Lebénult a vonatközlekedés: Budaörs és Kelenföld között nincs feszültség

A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, Keleti pályaudvarról Salzburgba indult railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel.

Kemma.hu

Forrás: MÁV/Facebook

Budaörsnél letört a Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity (IC923) mozdonyának áramszedője február 6-án, hétfőn este. A felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor behaladó, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor elindult 42-es számú railjet mozdonyának szélvédője betörött.

A két vonat Budaörsnél vesztegel. Az eset miatt Budaörs állomáson, valamint Budaörs és Kelenföld között nincs vonalfeszültség – tájékoztatott közösségi oldalán a MÁV.

A vonatok egyelőre nem közlekedhetnek ezen a szakaszon. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatok menetideje meghosszabbodik. Érinti a szombathelyi és soproni IC vonatok közlekedését is. A következő változások vannak érvényben:

  • A távolsági és elővárosi vonatok csak Biatorbágyig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Győr felé.
  • Budapest-Kelenföld és Biatorbágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat, a buszok Budapest-Kelenföld állomásnál az Etele térről, a BKK végállomásról indulnak.
  • A Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld között ingajárat közlekedik, Ferencvárosban is megáll.
  • Az M4-es metrón elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket.
  • Kelenföld és Budaörs vasútállomás között a 287-es buszon elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!