Ítélet

2023.02.07. 18:47

Videón a többmilliós ékszerlopás - Tatabányán és Oroszlányban is lecsapott a tolvaj

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a büntetlen férfival szemben

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Mint megírtuk, előkészítő ülést tartottak a férfi ügyében, aki Oroszlányban és Tatabányán is kirabolt- egy-egy ékszerboltot. Az ügyészség indítványában végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra tett indítvány, ám a bíróság az ügyészség indítványától eltérő döntést hozott. A férfit 1 év 6 hó, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét.

A bíróság ezen túlmenően a férfival szemben 2 millió 159 ezer 153 forint vagyonelkobzást szabott ki, valamint kötelezte arra, hogy az egyik sértettnek fizessen meg 2 millió 527 ezer 808 forint kártérítést. Az elsőfokú ítéletet a vádlott és védő tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a férfi elveszítette munkahelyét, nem tudta fizetni gyermeke tartásdíját és hiteltartozását, ezért előzetes terepszemlét követően ékszerboltokból lopott.

A férfi 2022. augusztus 4-én a tatabányai ékszerboltból 19 darab, összesen 4 millió 590 ezer 360 forint értékű arany nyakláncot vitte el.Az ékszereket másnap Budapesten 1 millió 400 ezer forintért értékesítette.

Néhány hónap múlva egy oroszlányi ékszerboltból az oroszlányi ékszerboltból 12 darab, összesen 2 millió 988 ezer 351 forint értékű férfi arany nyakláncot megfogva kirohant az üzletből. Az eladó segélykiáltására a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja a tolvaj után futott, a férfi menekülés közben egy darab 296 ezer 601 forint értékű láncot elhagyott. 

Az elkövetőt a kiérkező rendőrök a közelben elfogták és a tőle a ruházatában megtalált láncokat lefoglalták és a sértettnek kiadták. A kiadott láncok közül kettő megrongálódott. Az elkövető a büntetőeljárás során a sértettnek 200 ezer forintot kártérítésként önként megfizetett. A lefoglalással és a kár részbeni megtérítésével a bűncselekménnyel okozott kárból 2 millió 601 ezer 572 forint megtérült.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!