Ítélet

2023.03.23. 18:08

2 év 6 hónapot kapott a lakótelepi drogbáró - Tatabányán terített

A vádlottól lefoglalt kábítószerek összesített hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát haladta meg.

Kemma.hu

A Tatabányai Járásbíróság a március 23. napján tartott előkészítő ülésen, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki drogot árult Tatabánya területén. A bíróság a vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 192 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet jogerős – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

A megállapított tényállás szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a vádlott 2021. év nyarától 2022. február 8. napjáig részben saját fogyasztása, részben eladás céljából másfél hetente alkalmanként legalább 10 gramm kannabiszt, illetve metamfetamint tartalmazó anyagot vásárolt 2500 forint/gramm áron, majd azt legalább 3000 forint/gramm áron értékesítette.

A dílert 2022. február 8-án a lakásában a tatabányai rendőrség elfogta. A lakásban a nyomozó hatóság éppen kutatást végzett, amikor több fogyasztó jelent meg, hogy kábítószert vegyenek, a rendőrség ezért őket is eljárás alá vonta.

A lakásban kábítószert, annak fogyasztásához és árusításához szükséges eszközöket foglalt le a rendőrség. A vádlottól lefoglalt kábítószerek összesített hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja - annak 440,2 százaléka, de a jelentős mennyiség felső határát nem éri el – annak 70,2 százaléka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!