Kosárlabda

2023.03.24. 08:00

A szövetségi kapitány visszatért az oroszlányi katlanba

A hétvégén rendezett MVM-OSE Lions–Kecskemét (67-75) élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokit a helyszínen, az oroszlányi Krajnyik "Akác" András Sportcsarnokban tekintette meg Ivkovics Sztojan, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. A mérkőzés után vele beszélgettünk.

Kun Attila

Ivkovics Sztojan örül az oroszlányi kosárlabda sikereinek

Forrás: MKOSZ

– Munka, vagy szórakozás?
– Mindkettő, bár ezúttal inkább utóbbi. A válogatott szakmai stábja folyamatosan dolgozik, most azonban magánemberként, illetve barátként vagyok Oroszlányon. A közelben, Székesfehérváron lakom, a fiam, Milán pedig Kecskeméten játszik, így kézenfekvő volt számomra, hogy a helyszínen tekintem meg a mérkőzést (arról nem is beszélve, hogy a kapitány 2009-2015 között a kecskeméti felnőttcsapat vezetőedzője is volt - a szerk.).

–Milyennek ítélte meg a találkozót?
– Hektikus meccs volt, az Oroszlány nagyon agresszíven védekezett, míg a Kecskemét hozta a saját játékát, ami ezúttal jobban kifizetődött.

– Mi a véleménye az oroszlányi kosárlabdáról?
– Örülök, hogy az Oroszlánynak ismét komoly szerepe van a magyar kosárlabda-sportban. Nagyon tisztelem az elnököt, Beck Ferencet, kiváló munkát végez az általa irányított stábbal közösen. Minél több ilyen pozitív szemléletű sportvezető kellene a magyar kosárlabdázásba. Külön ki kell emelnem az oroszlányi szurkolótábort is, ilyen szeretet mellett könnyű kosarazni.

– Milyen volt annak idején itt játszani?
– Egy szóval jellemezném a régi oroszlányi csarnokot: katlan...

– Mik a közeljövő feladatai?
– Júliusban az U20-as válogatottal veszünk részt az Európa-bajnokságon, augusztustól pedig már a felnőttekkel készülünk az olimpiai selejtezőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában