Családon belüli

2023.03.24. 11:43

Gyalázat Lábatlanon: halott fia özvegyét lopta meg a férfi, de hamar lebukott

A férfi elhunyt fia feleségének bizalmával élt vissza, és lopta meg. 3 milliós volt a zsákmánya.

Kemma.hu

Lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen az Esztergomi Járási Ügyészség, aki az elhunyt fia feleségét lopta meg – tudatta Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. A vádirat szerint az asszony a lábatlani lakásában élt, amelyhez rajta kívül csak az apósának volt kulcsa. A sértett mesélt neki a fémkazettáról, amiben készpénzét és ékszereit tartotta, és meg is mutatta neki, hol tárolja azt.

A férfi 2022 januárjában aztán a kapott kulccsal bement az üres lakásba, és magához vette a lezárt fémkazettát, ezzel ellopva a benne lévő készpénzt és ékszereket, melynek értéke több mint 3 millió forint volt. A lopással okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség most arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre, 411 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint hogy kötelezze a sértett által kért kártérítés megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában