Közlekedés

2023.03.24. 13:57

Ezt a nevet kapta a Bánhida és Sárberek városrészeket összekötő új útszakasz

Hamarosan átadják a Tatabánya Bánhida és Sárberek településrészeket összekötő utat, ezért ideje volt nevet kapnia.

Kemma.hu

Hamarosan járható lesz az út Bánhida és Sárberek között

Forrás: Beküldött

A közeljövőben átadják a Tatabánya Bánhida és Sárberek településrészeket összekötő közutat, ezért szükségessé vált annak elnevezése, amely a nemrégiben meg is történt – közölte a hírt Tatabánya városának hivatalos Facebook-oldala.

A bejegyzésből megtudtuk, hogy a képviselők az alábbi alternatívák közül választhattak: Csónakázó út, Tópart út, Csóka Zsigmond út, Schalkhammer Antal út, illetve Sárközy Géza út. A képviselők többsége végül úgy döntött, hogy a legutolsó opció, azaz Sárközy Géza nevét viselje az új útszakasz.

Sárközy Géza, Tatabánya utolsó tanácselnöke három cikluson keresztül volt a város vezetője 1976 és 1990 között. Tanácselnöksége idején folytatódott a korábban megkezdett lakásépítési program: lebontásra kerültek a város kolónia rendszerű telepei, új városrészek, lakótelepek jöttek létre infrastruktúrával, intézményi, kereskedelmi és szolgáltató rendszerrel. Át kellett alakítani és stabilizálni a város egészségügyi, oktatási és kulturális adottságait, kialakítani az idős emberek szociális támogatását, megszervezni a tömegközlekedést. 

Tanácselnöki működése idején bontogatta szárnyait a demokrácia. A város képviselői rendszeres helyi lakossági fórumokon, társadalmi vitákon várták, kérték az állampolgárok véleményét, javaslatait, igyekeztek a lakosságot minél szélesebb körben bevonni a döntések előkészítésébe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában