Osztályozó

2023.05.30. 11:30

Sorsoltak: ezt a csapatot kell megvernie a Nyergesújfalunak, hogy feljusson

Kisorsolták az NB III.-ba való jutás osztályozóit. Két csapat meccs nélkül jutott fel a megyei bajnokok közül.

Herczeg István

A Nyergesújfalunak az SBTC ellen kellene kivívnia az osztályzót.

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Komárom-Esztergom megyei első osztályú bajnokságot a Nyergesújfalu SE nyerte, és mivel rendelkezett NB III.-as licensszel, ezért részt vett az osztályozón. Itt a megyei bajnokságok bajnokai (vagy más esetben a dobogón végző csapatok, ha az első helyen végzett gárdák nem élnek a feljutással) játszanak egymás ellen. Összesen 18 csapat vállalta az NB III-at az arra jogosultak közül. Bács-Kiskun-, valamint Somogy vármegyéből már biztos, hogy nem lesz harmadosztályba feljutó csapat.

Budapesten a REAC, Veszprémben a Pápa, Pesten a Dunaharaszti, Győr-Moson-Sopron vármegyében a Sopron nem lett bajnok, és így is esélye nyílik a feljutásra - sőt, utóbbi osztályozó nélkül egyből a harmadosztályba ugrott. A Nyergesújfalu a Salgótarjáni BTC csapatát kapta ellenfélül. A Nógrád megyei bajnok 28-ból 25 meccset megnyert, csak egyet bukott el, 124 gólt lőtt és 16-ot kapott. 

A párosítások:

Orosházi MTK ULE 1913-Szombathelyi Haladás, Pápa Perutz FC-Gyöngyösi AK, Rákospalotai EAC-Kállósemjén SE, Semjénháza SE- FC Dunaföldvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia II-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Mohácsi TE 1888-Dunaharaszti MTK, Salgótarjáni BTC-Nyergesújfalu SE, Monostorpályi SE-Cigánd SE.

Rájátszás nélkül feljutott az NB III-ba: Martfűi LSE, Caola SC Sopron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában