Garázdaság

2023.05.31. 13:40

Videón a bepiázott bűnöző, aki sörrel a kezében rongált egy tatabányai kocsmában

A férfinek nem ez volt az első bűncselekménye, így most az ügyészség fegyházba küldené a visszaeső férfit.

Kemma.hu

Garázdaság vétsége és lopás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a tatabányai kocsma kerítésének összetörését követően ült le sörözni a kerthelyiségben. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

A vádirat szerint a többszörös visszaeső férfi 2022. április 25-én ittas állapotban a tatabányai söröző kerthelyiségéhez tartozó kerítését betörte, az összetört elemeket a kerthelyiségbe bedobta. A férfi ezután megfogott egy kukát és azt a söröző ablakának dobta. A kuka az ablakról lepattant, így utóbbi nem tört be. A férfi a kocsma kerítésének összetörését követően ült le sörözni a kerthelyiségben. Az elkövető kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekményével 15 ezer 452 forint kárt okozott.

Az elkövető ezen kívül 2022. július 7-én a tatabányai üzletben fejhallgatót, láncos zárat, szelfibotot, USB töltőt és kábelt, késélezőt, borotvát, szakállvágót, adatkábelt, kempingfejszét tett a bevásárlókosárba, majd a termékekkel fizetés nélkül kívánt távozni az áruház területéről. A termékek csomagolásán elhelyezett, az eltulajdonítás megakadályozására szolgáló eszközök miatt az áruvédelmi kapuk jelzést adtak és a férfit a biztonsági szolgálat feltartóztatta. Az elkövetési érték 92 ezer 249 forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!