Tárgyalás

2023.06.01. 13:46

Elrabolták az ufók, földönkívüli lányokkal közösült - ezért ölt a süttői gyilkos

Nincs egyetértés a pszichológus és a beidézett szakértőpáros között, elnapolták a tárgyalást.

G.D.V.

Nem volt egyetértés, elnapolták a süttői gyilkos tárgyalását

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Nincs könnyű dolga a bíróságnak a süttői kettősgyilkossággal vádolt SZ. D. ügyében. Mivel a vádlottat kezelő Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) szakemberei, illetve a kirendelt független szakértők továbbra sem értenek egyet abban, hogy jelenleg beszámítható-e a tettes. 

A férfi jelenleg is az IMEI-ben van, előzetes kényszergyógykezelését igazságügyi orvosszakértő döntése alapján kezdték meg. Azonban az IMEI szakemberei szerint – akik már másfél éve kezelik a gyanúsítottat – nem paranoid skizofrén, ezt erősítette meg az ügyészség kérésére az intézetből beidézett pszichológus is. A hölgy a tárgyaláson elmondta, hogy információi szerint SZ. D. a szakértőknek rendszeresen arról beszél, hogy ufók elrabolták, náluk élt és a földönkívüli lányokkal való közösülése miatt megbüntették, ők befolyásolják a viselkedését. 

– Tavaly november óta a gyanúsítottal többször is beszélt egy elismert pszichológus az intézetben, amikről jegyzőkönyv is készült. Azonban egy alkalommal sem említette a skizofréniát magyarázó ufós téveszméket. A beteg azt mondta, hogy azért mondja, hogy skizofrén beteg, mert a szakértő ezt mondta neki – fejtette ki a pszichológus. 

Azonban a bíró által beidézett két szakértőpáros továbbra is egyetért abban, hogy a vádlott nem beszámítható és paranoid skizofrérniában szenved. Az ügyész a tárgyalás elnapolását kérte. 

Megölte nővérét 
Mint arról korábban beszámoltunk: Sz. D. 2020. május 16-án virradóra nővéréhez és sógorához ment, akik egy süttői családi házban laktak. A vádlott a konyhából magához vett több kést, majd azokkal sógorát 36-szor, nővérét 19-szer szúrta meg. Családtagjai a késszúrások okozta sérülésektől életüket vesztették. Sz. D. a gyilkosságok után a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal takarta le, a házban pedig benzint locsolt szét, amit meggyújtott. A tűzben a vádlott is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán, de sikerült a házból kimenekülnie.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában