Kolónia

2023.06.01. 13:40

Videó: méhraj lepte el a felsőgallai focipálya egyik kapuját

A kolóniában élő rovarok fürtökben borították be az egyik kaput a tatabányai futballpályán.

Kemma.hu

A rovarok vastagon bevonták a kapu felületét

Forrás: beküldött

Birtokunkba jutott egy videó, amely Tatabányán, a Bódis-hegyi sportpályán készült május 31-én, szerdán délután. Mint az a felvételen látszik, a felsőgallai focipálya egyik kapujának szögletét vastagon ellepték a méhek. A raj beborította a fém felületet, miközben sok méhtársuk szállta, dongta körül őket.

A videó készítője elmondta, hogy a felvétel rögzítésekor gyerekek fociztak a közelben. Az eset kapcsán megkeresett méhész arról tájékoztatott, hogy az ilyen kitett, védetlen helyen ritkán telepednek meg a rovarok, a jellemző az, hogy csak megpihennek, majd másnap odébbállnak. Mint mondta, érdemes emiatt kivárni, és akkor számolni a befogásukkal, ha maradnak.

Tanácsait követve így is tettünk: másnap utánajártunk, ott vannak-e még az előző nap valóban veszélyt jelentő rovarok a Bódis-hegyi pályán. Megtaláltuk a felvételen látható kaput, amin akadt ugyan még néhány méh, ám lényegesen kevesebb, mint a felvételen. Ami azért is remek hír, mert mint megtudtuk, a befogás költségeit a bejelentőnek vagy a terület gazdájának kell állnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában