Extrém időjárás

2023.06.10. 09:49

Itt a riasztás Komárom-Esztergomra: zivatarokra, de még jégesőre is számíthatunk

A meteorológiai szolgálat elsőfokú riasztást adott ki Komárom-Esztergom vármegye területére zivatarok kialakulása miatt. A széllökés helyenként a 60 kilométer/órát is elérheti és jégesőre is számíthatunk.

Kemma.hu

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyére, köztük Komárom-Esztergomra is zivatarok kialakulása miatt. Zivatarban viharos 60 kilométer/óra feletti szél, jégeső is előfordulhat jobb eséllyel vasárnap, illetve szombaton északkeleten.

Mind szombaton, mind vasárnap kiemelten a délutáni órákban több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokhoz szombaton jobb eséllyel társul rövid idő alatt 20-50, egy-egy helyen 50 miliméter feletti csapadék. Elsősorban dombvidéki, hegyvidéki tájakon villámárvizek kialakulása továbbra is lehetséges. Zivatarban viharos (60 km/h feletti) szél, jégeső is előfordulhat jobb eséllyel vasárnap, illetve szombaton északkeleten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!