Fekete nap

2024.03.26. 14:31

Másodperceken múlott anya és lánya élete a tragikus rallyversenyen

Az útról lesodródó kocsi az édesanya és kislánya mellett csapódott a nézők közé. Családtagjukat viszont elgázolta az autó, ő súlyosan megsérült a rallybalesetben.

Kemma.hu

Mint ismert, fekete nap lett a magyar rally történetében március 24. Azon a vasárnapon nemcsak a sportéletet, de az egész országot megrázta az Esztergom-Nyerges Rally szezonnyitó futamán történt tragédia. Mint arról korábban beszámoltunk, a lábatlani futam egyik kanyar előtti egyenesében egy Skoda Fabia R5-ös kicsúszott, és egyenesen a nézők közé csapódott. A baleset 4 halálos áldozatot követelt. Két néző életveszélyes, öt súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett. Azokban a borzalmas másodpercekben egy anya és lánya csodával határos módon menekült meg.

Négy emberéletet követelt a magyar rally történetének legsúlyosabb balesete
Négy emberéletet követelt a magyar rally történetének legsúlyosabb balesete
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

A tragédia halálos áldozatai között van egy anya és a lánya. Egy kislány életveszélyesen sérült, jelenleg is élet és halál között lebeg. A Bors úgy tudja, hogy a sérült gyermek rokona is az áldozatok között van. 

Egyszer csak ott volt a rallyautó

A most megszólaló asszony a családjával érkezett a versenyre, és a kislányával nézelődött. Csupán másodperceken múlott az életük, ugyanis lányával éppen arrébb sétált, amikor az irányíthatatlanná vált kocsi becsapódott.

Huszonvalamennyi másodpercen múlott, hogy nem lett bajunk. A baleset előtt értünk egy másik helyszínre, ahol tovább néztük volna a rallyt, előttünk fordult keresztbe a kocsi, majd pár méterre becsapódott a nézők közé

mesélte a Borsnak az édesanya, akinek második születésnapja lett a fekete nap.

Az agyam valósággal kikapcsolt, még mindig előttem peregnek a baleset pillanatai

– fogalmazott az édesanya, aki képtelen elfelejteni, amit a helyszínen látott.

Kislányával csodával határos módon úszták meg a borzalmas balesetet, az anyuka szintén velük nézelődő sógora viszont súlyos sérüléseket, nyílt bokatörést szenvedett, később pedig a kezét is el kellett látni. További műtétek várnak rá, az egész család azért imádkozik, hogy maradandó károsodás nélkül megússza a történteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában