Hazatért a cica

2024.03.28. 11:32

Hazavitték Pityut, a hajóskanzen cicáját: mondjuk, hogy hol találtak rá

Pityu még péntek este tűnt el. Most vitték vissza a Neszmély nevű gőzösre. Gazdái jutalmat ígértek annak, aki hazaviszi a hajóskanzen kandúrját.

Goletz-DeáK Viktória

Öt nap telt el azóta, hogy utoljára látták gazdái Pityut, a Neszmélyi Hajóskanzen cicáját. Gazdái már a reményt is kezdték feladni, hogy visszakapják kedvencüket. Azonban szerda késő este egy fiatal pár érkezett egy cicával a karjában a hajóskanzenhez. 

Pityu még péntek este tűnt el, azóta nem látták a Neszmély nevű gőzösön. Gazdái jutalmat ígértek annak, aki haza viszi a hajóskanzen kandúrját.
Pityu csütörtök reggel már újra a hajóskanzenben üdvözölte gazdáit
Fotó: Beküldött fotó

Szaniszló Ivett, a cica gazdája csütörtök reggel értesítette a Kemma.hu-t, hogy meglett Pityu. A Neszmély hajó kapitányának lánya külön megköszönte portálunknak, hogy hírt adtunk Pityu eltűnéséről. 

– Miután a Kemma.hu-n megjelent, hogy keressük Pityut és jutalmat ajánlottunk fel a megtalálónak, megkeresett bennünket a Tények riportere is, hogy szeretnének ők is beszámolni Pityu eltűnéséről. A szerda esti adásban ment le a riport. Három órával később pedig már itthon is volt a kandúr – mesélte Ivett.

A hajóskanzen cicája öt nap után került haza

Ahogyan arról a Kemma.hu elsőnek beszámolt, a kandúr vacsora után elment a szokásos körútjára, azonban a megszokottaktól eltérően, reggel nem tért vissza. A Neszmély kapitánya, Szaniszló Tibor elmondta, a cica nagyon szereti a hasát, így csak nagyon ritka, hogy kihagyjon egy étkezést. Ráadásul a kandúr a vacsoráig sem került elő, akkor már komolyan aggódni kezdtek miatta. Mivel a Kemma.hu rendszeresen beszámolt a hajóskapitány életéről gazdái a segítségünket kérték, hogy megtalálják a cicát. Közben visszanézték a hajóskanzenben kameráinak a felvételét. A Kemma.hu oldalán is közzétett videón az látszik, hogy három, feltehetően fiatalabb férfi egy fehér autóval áll a parkolónál. Pityu feltehetően egy finom kis falat, vagy egy kis simogatás reményében pedig odament hozzájuk. A fiúk meg is simogatták többször is a kandúrt. Aztán elkezdtek készülődni az induláshoz, majd egyszer csak magukhoz hívták a cicát, felvették, majd betették az autó hátsó ülésére. Úgy néz ki, a fiúk szerencsére nem jutottak messze Pityuval. 

– Apukám hívott szerda este 10 óra körül, hogy egy fiatal hölgy visszahozta a cicát. Azt mondták, hogy Süttőn, a művelődési ház előtt látták meg. Ott sétált – árulta el Ivett, aki azonnal a hajóskanzenbe sietett, hogy megnézze, valóban kedvencüket találták-e meg.

– Az egyik füle kicsit gyűrött, feltehetően egy korábbi cicaharc nyoma. Innen egyértelműen be lehet azonosítani, hogy Pityut hozták vissza. Azonnal felismertem és oda is jött hozzám üdvözölni – tette hozzá a fiatal lány, aki azonnal át is adta Pityu megtalálóinak a jutalmat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában