Fejlesztések

2022.05.18. 07:39

Szolgáltatóház, strand, idősotthon: véghajrában több beruházás Kapuváron

„Véghajrában van a játszótér melletti szolgáltatóház átadása” – tudtuk meg Hámori Györgytől, Kapuvár polgármesterétől, aki a többi, a városban zajló fejlesztésre is kitért.

Kustor Réka

A strandfelújítás folyamatos, a nyitás június közepén lesz. Fotó: Kustor Réka

A szolgáltatóházban helyet kap egy tornaszoba, öltözők és egy nyilvános illemhely, ezt, valamint a műfüves pályát majd a Kapukom kezeli. A szomszédságában készül majd a sportcsarnok, az építési vállalkozót kiválasztották, a munkaterületet átadták. A beruházás a nyáron kezdődik, és a pandémia miatt kitolt kivitelezési határidő alapján valamivel több mint két év áll rendelkezésre a befejezéshez.

Az idősotthonnál megtörtént a műszaki átadás, használatbavételi engedélyre vár. A férőhelyekre egyelőre nem lehet jelentkezni, annak feltételeit az önkormányzat időben közzéteszi majd. A tanuszodában folyik a próbaüzem és a személyzet felvétele, szeptembertől várhatóan az iskolások oktatása már itt zajlik – emelte ki a polgármester.

Illusztris épülete lett Kapuvárnak a tanuszoda. Fotó: Kustor Réka

Elkészült a Csokonai és Pozsonyi utca aszfaltozása, a soron következő pedig a Szent László utca lesz. 

Problémaként felmerültek az utak mentén, parkolókban hagyott, gazdátlan autók. Kérik, hogy a tulajdonosok mielőbb gondoskodjanak az elszállításukról, különben szankciókkal jár a gondatlanság. 

Az elmúlt hónapokban sem volt leállás a strandfejlesztés tekintetében. Elkészült a nagymedence gépészete, megújul a belső burkolata, környezete. Németh D. László, az üzemeltető Kapukom Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta: a következő nagy lépés a jövőben a gyógymedence felújítása lesz, mely részleges fedést kap majd, hogy télen-nyáron használható legyen. A strandot a tanév befejezése után június közepén nyitjuk meg. Addig is folyamatban van a munkaerő feltöltése, a pozíciókra várjuk a jelentkezőket – mondta, végezetül egy újdonságról beszélt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában