Baleset

2022.05.18. 15:17

Öt baleset történt az M1-esen szerdán Győr felé, köztük egy halálos

Forrás: Katasztrófavédelem

Illusztráció/Pixabay

Néhány órán belül már a negyedik baleset történt az M1-esen május 18-án - írja a KEMMA. Először egy kisteherautó és egy személyautó karambolozott a 82-es kilométerénél, Mocsa térségében, a Győr felé vezető oldalon. A tatabányai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A járművek a leállósávban vannak, a forgalmat nem akadályozzák, írja a katasztrófavédelem.

14 óra után kamion ütközött egy busznak az M1-es autópálya 84-85-ös kilométere között, Csém térségében, a Győr felé vezető oldalon május 18-án szerdán. A jelenlegi adatok szerint a a kamion hátulról nekiütközött egy autóbusznak, ami kigyulladt.

A busz és a környező növényzet körülbelül kétszáz négyzetméteren kigyulladt, a tüzet a komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, három vízsugárral eloltották. Az utasok le tudtak szállni a buszról, értük mentesítő járatot indítottak. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett. Az érintett szakaszt a mentés és az oltás idejére lezárták, írja a katasztrófavédelem. A KEMMA információi szerint az észak-komáromi focisták busza szenvedett balesetet.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Győr felé vezető oldalon néhány kilométeren belül egy másik baleset is történt. A 82-es kilométerszelvényben eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi ütközött.

Nem sokkal később, 16 óra magasságában ugyanis egy autószállító tréler és egy furgon ütközött Tatabánya térségében, a Győr felé vezető oldalon. A műszaki mentést a tatabányai hivatásos tűzoltók végzik. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. Az érintett szakaszon forgalmi akadály alakult ki.

18 óra körül két kamion ütközött össze az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, az 51-es kilométerszelvényben Tatabányánál. A jelenlegi adatok szerint egy szerb felségjelzésű járműszerelvény hátulról nekiütközött egy kamionnak. A hátul haladó járművet vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, írja a rendőrség.

A korábban a 82- es és a 85-ös kilométernél, szintén a sztráda Győr irányába vezető oldalán történt balesetek helyszínén már megindult a forgalom, így az autósok Tatánál visszatérhetnek az M1-esre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!