Élete csatája

2022.05.25. 17:10

Mellrákkal küzd a Mosonmagyaróvár korábbi csapatkapitánya

Tilinger Tamara élete eddigi legkeményebb csatáját vívja - közölte a szomorú hírt a Feol.hu. Azonban a 33 éves, háromszoros válogatott, tavaly visszavonult kézilabdázó nagyon erős.

kisalfold.hu

Tilinger Tamara. Fotó: Fehér Gábor (Fejér Megyei Hírlap)

Fotó: Fehér Gábor

A napokban a közösségi oldalakra feltöltött fotókon szembetűnő volt, hogy a korábban nagy, tetszetős, olykor keszekusza hajkoronával megjelenő Tilinger Tamara fejét kendő borítja. A 33 esztendős, Csákváron, majd Székesfehérváron nevelkedett kézilabdázó már két kemoterápiás kezelésen van túl. Keményen harcol a mellrák ellen – írja a feol.hu.

Rosszindulatú daganat

– Egy önellenőrzés során én magam találtam meg a 2 centis csomót a bal mellemben március közepén. Akkor, abban a pillanatban sokkolt a felismerés – mesélte a betegségét nyíltan felvállaló, Fehérváron az NB I-ben összesen kilenc évet, Dunaújvárosban két szezont, Mosonmagyaróváron három esztendőt kézilabdázó Tilinger Tamara.

„Pumi”, ahogy sokan becézik, 2021 januárjában vonult vissza az aktív sporttól, s azonnal Svájcba, a kézilabdaedzőként is dolgozó párja mellé költözött. Azért belekóstolt a svájci élvonalba is, de rövid visszatérés, néhány edzés után hamar rájött, elég volt számára a kézilabdából. A két hónappal ezelőtti, drámai napot követően azonnal orvoshoz fordult. A mammográfiai vizsgálatot követően egy héttel a nőgyógyász vett biopsziát, egy héttel később pedig kiderült, hogy a daganat rosszindulatú.

Tilinger Tamara mosonmagyaróvári játékosként. Fotó: MKC

Családjával gyógyul

– A várakozás ideje, az az egy hét borzasztó idegőrlő volt. Az itthon, Csákváron élő családomnak el sem mondtam addig, amíg nem tudtam a pontos diagnózist. Egy csütörtöki napon hívták Lacát, a páromat, hogy ez egy „mérges gumó”. Másnap felvázolták még kint, hogy mi a gyógyulás menete.

Nagyon rendesek voltak Svájcban az orvosok, de vallom: „Mindenütt jó, de legjobb otthon.” Nem volt kérdés, hogy hazajövök-e vagy sem. Kint is ugyanezt a kezelést kaptam volna, de a családom itt van. Édesanyám, testvérem, édesapám is rengeteget segítenek, de a legnagyobb gyógyítóm a testvérem kisfia, a hétéves Áron. Telnek a napok, nincs idő gondolkodni, de nem is töröm ezen a fejem, hogy én beteg vagyok. Csak az eredmény közlése után sírtam, de amikor hazajöttem Csákvárra, megbeszéltük, hogy ezentúl nincs sírás! Mert nincs más opció: meg fogok gyógyulni!

Három szezon csapatkapitányként Mosonmagyaróváron

Tilinger Tamara 2017 és 2020 között játszott Mosonmagyaróváron, a Lajta-parti csapattól 2021 év elején köszönt el sérülés miatt. Tamara 81 NB I-es mérkőzésen lépett pályára az MKC színeiben, s 357 gólt lőtt a mosonmagyaróvári csapat tagjaként.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában