Időjárás

2022.05.25. 16:02

Győr-Moson-Sopron megyébe visszatérnek az esőfelhők szerda este, a Rábaközben már villámlik és dörög az ég

Szerda délutántól egy érkező hidegfront hatására nyugat felől ismét egyre többfelé számíthatunk zivatarokra.

kisalfold.hu

16.14 - A Rábaközben villámlik és dörög - tudósított Olvasónk

Vagyis egyelőre erősen billeg, hogy a zivatarfelhők elkerülik-e szűkebb pátriánkat. A további információkat, fotókat a [email protected] emailre várjuk, előre is köszönjük!

Szerda, 15.58 - A vihar nem köszön be az Észak-Dunántúlra az előrejelzések szerint 

Leginkább az ország déli felén (a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföld déli és középső területein) heves zivatarok kialakulása is várható, a zivatarok akár rendszerbe is szerveződhetnek. Ezek mellé erősen viharos (90-100 km/h-t elérő, meghaladó; károkozó) szélrohamok, jégeső (akár > 2-3 cm) és intenzív csapadékhullás (~ 15-25 mm) társulhat.

A (heves) zivatarok az esti, éjszakai órákban kelet felé haladnak, az Alföldön, északkeleten még csütörtök hajnalig is kitarthat a zivatartevékenység. Megjegyzés: az időjárási helyzet függvényében kisebb körzetekben (déli tájak) nem kizárt magasabb fokozatú, piros zivatarriasztás érvénybe lépése sem.

Miután kivonultak a zivatarok az országból, csütörtökön kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában