Decemberre készülhet el

2022.05.26. 16:12

A Zrínyi utcai volt kórház Q épületének rekonstrukciójával megkezdi Egészségtechnológiai Campusa kialakítását a Széchenyi István Egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalú oktatási és kutatás-fejlesztési tevékenységgel, valamint minőségi szolgáltatásokkal szolgálja a térség és az ország fejlődését. Az intézmény ennek jegyében kezdi meg Egészségtechnológiai Campusa kialakításának első ütemét nyáron.

Széchenyi Egyetem

Elsőként a győri, Zrínyi utcai ingatlan Q épületének felújítása kezdődik el.

Forrás: Májer Csaba József / SZE

Fotó: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

A Zrínyi utcai volt kórház Győr egyik meghatározó létesítményegyüttese. Az ingatlan korábban a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház telephelye volt, majd a vagyonjuttatási törvény értelmében tavaly novemberben a Széchenyi István Egyetem vette birtokba. Az intézmény a 2,7 hektáros, 15 épületből álló ingatlanon Egészségtechnológiai Campust hoz létre, ahol az oktatás, a kutatás-fejlesztés és a szolgáltatások egy helyen lesznek megtalálhatók. Mindebben olyan kiváló partnerekkel működik együtt, mint a Petz-kórház és a Semmelweis Egyetem.

A beruházás első lépéseként a kétszintes, csaknem 700 négyzetméteres a Q épület rekonstrukciójára kerül sor. Emellett megkezdődik a környezet rendezése is, miközben zajlik a rossz állapotú, esetenként balesetveszélyes épületek felmérése, illetve a tervek elkészítése.

A Széchenyi István Egyetem a Q épület megújítása során a műemléki környezet megóvására, a fogyatékosággal élők számára az akadálymentesítés biztosítására, valamint energiatakarékos műszaki megoldások alkalmazására törekszik. A tervek véglegesítését követően a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás a tervek szerint júniusban indulhat el. A rekonstrukció várhatóan decemberre fejeződik be.

Mint ismert, a Széchenyi István Egyetem – fontosnak tartva a bajba jutottak segítését – idén márciusban felajánlotta és előkészítette Zrínyi utcai ingatlanát az ukrajnai háború elől hazánkba menekült családok, gyermekek befogadására, együttműködésben a győri önkormányzattal. Az eddig ott tartózkodókat a győri önkormányzat a jövőben másutt szállásolja el, tekintve, hogy a létesítményegyüttes építési munkaterület lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában