Élmények parkja

2022.06.29. 14:39

Közép-Európában egyedülálló csúszda épül Győrben - Megnéztük az építkezést - videó, fotók

Közelről tekinthettük meg a szódásszifont megformáló szerkezetet. A hétszintes építmény tetejére 30 fős lift szállítja majd fel a vendégeket

Ollári Gergely

Sajtóbejárást tartottak szerda délben a Győri Vízi Élménypark területére. A sajtó munkatársait Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, és Szeles Szabolcs alpolgármester tájékoztatta a Győri Vízi Élménypark aktuális munkálatairól. A kivitelezés még 2021 első felében indult, a fejlesztés révén a meglévő Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő jelentősen átalakult, az elavult strand hamarosan látványos vízi komplexummá alakul. A mintegy 21 milliárd forintos beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg Győrben.

A sajtóbejáráson közelről tekinthettük meg a szódásszifont megformáló szerkezetet, ami Közép Európa egyik legmodernebb csúszdája lesz. A hétszintes építmény tetejére 30 fős lift szállítja majd fel a vendégeket, míg a négy és két személyes csúszda-matracokat egy elektromos szállító szalag juttatja fel a kiindulási pontra. Öt csúszda indul majd, négy indítószintről. A mai kornak megfelelően a fény és hangeffektek, sebességmérés és beépített fényképezőrendszerek gondosoknak majd az élményekről. 

A Rába Quelle főépülete is teljes felújításon esik át, ott jelenleg belső csempézést végeznek a szakemberek. Mellette egy uszoda épül, ott jelenleg már a nyomáspróbát végzik, a víztartást ellenőrzik. Meg van már a helye a gépészetnek, és a vendéglátóegységek helyszínei is hamarosan elkészülnek. Már zajlik a lagúna medence kialakítása is, ami szintén látványos eleme lesz az élményparknak.

A vízi élménypark kivitelezése, a munkálatok a tervek szerint haladnak. A becslések szerint tavaszra, áprilisra el is készül, majd a próbaüzem után jövő nyáron már személyesen is élvezhetjük a komplexumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában