Bankolás

2022.08.10. 19:50

Megszűnt a Sopron Bank: új pénzintézetnél az ügyfelek

Megszűnt a Sopron Bank, aminek soproni és győri ügyfeleit is új pénzintézet vette át. A MagNet Bank sikeresen végrehajtotta a 2021. végével birtokába került Sopron Bank ügyfeleinek saját rendszereibe történő átvezetését.

kisalfold.hu

A Sopron Bank Kossuth utcai volt fiókja már a MagNet Bank Pest megyei hálózatához tartozik. Fotó: Máthé Daniella

A megszűnt Sopron Bank korábbi ügyfelei július elejével a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfeleivé váltak, a Sopron Bank fiókhálózata pedig beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába. Az informatikai átállás tervezetten, a hatóságoknak, valamint az ellenőrző szerveknek jogszerűen bejelentett bankszünnapok útján, július első hétvégéjén történt meg - tudatta közleményében a pénzintézet. Megtörtént a komplett bank, mintegy 20.000 ügyfél, és a hozzájuk köthető, több mint 100.000 adatot jelentő folyószámlák, hitelek, betétek, tranzakciók, és kondíciók integrálása az új bank rendszerébe.

A tranzakció nagyságrendileg mintegy 20 százalékos gyarapodást jelent a MagNetnél bankolók számában az új ügyfeleknek köszönhetően, a hozzájuk került források tekintetében pedig 42 százalékos növekedést eredményezett. Az ügyfelek 2022. június 30-ig jogosultak voltak az állományátruházással érintett szerződéseket díjmentesen írásban felmondani, aki ezt nem tette meg, automatikusan a MagNet Bank ügyfelévé vált. Az ügyfélszámlák átadása automatikus volt, nem igényelt az ügyfelek részéről semmilyen beavatkozást. A korábbi betéti kártyákat felmondták, helyükre új MagNet Bank Mastercard típusú bankkártyák léptek. Továbbá változás, hogy értékpapír-számlavezetésre és széfszolgáltatásra az új banknál nincs lehetőség. A meglévő szerződések kamatai, díjai, költségei az ügyfelek számára nem változtak kedvezőtlenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában