Mutatjuk a programot

2022.10.01. 13:30

Futottak és bicikliztek is a Föld jövőjéért az idei Győri Klíma Expón

II. Győri klímaexpó második napján a kiállítók mellett, több sportesemény hívta fel a figyelmet az egészségtudatosságra és a környezet védelmére.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

A háromnapos rendezvény szombat délelőtti megnyitóján Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár azt mondta nem véletlenül a családokat szólítja meg a rendezvény, mert a napi döntések háztartásonként összeadódva jelentős változásokat tudnak hozni a Föld jövőjéért.

Szeles Szabolcs alpolgármester kitért arra, hogy a város a Püspök erdő vagy a győrszentiváni tölgyes megvédése mellett környezetvédelmi bizottság létrehozásával és többek között az expó létrehozásával próbálja formálni a helyiek gondolkodását és a jövőt.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmondta, hogy a széndioxidkibocsátásának negyven százalékos csökkentéséhez 2030-ig, és a 2050-re célként kitűzött klímasemlegességhez vezető első lépcsőfok a gyermekek környezettudatos nevelése. Ezért örömteli, hogy a pénteki napon több mit hatszáz diák járta be a 42 kiállító standját és dobott be használt telefont a gyűjtő céltáblába, vagy ismerkedett meg a helyi védett fajokkal.

A megnyitó alatt elindult a városi kerékpáros felvonulás, majd ezt követően az MVM Iparági futótalálkozójának zárt mezőnye, végül pedig elstartolt az Első Győri Zöld Futás 7, 14, vagy 21 kilométeres távokkal. A verseny fővédnöke Földingné Nagy Judit, tizennégyszeres magyar bajnok futó. 

A részletes programot itt találja >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában