Figyeljünk jobban a bringásokra!

2022.10.06. 16:21

Két kerékpáros sérült súlyosan a megyei útjain egyetlen nap alatt - mindkettőjüket kórházban ápolják - fotók

Két biciklis is megsérült balesetben az elmúlt 24 órában.

kisalfold.hu

83 éves dunaszegi férfi sérült súlyosan a szigetközi bringaúton. A mentők a győri Petz-kórházba szállították. Fotó: Police.hu

Személyi sérüléses balesetről érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére 2022. október 5-én 9 óra 30 perc körüli időben. Egy 49 éves férfi közlekedett személygépkocsijával Dunaszentpál felől Dunaszeg irányába. Haladása során a 14102-es út kereszteződéshez érve, – vélhetően figyelmetlenségéből kifolyólag – az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a kerékpáros átvezetésen biciklijével szabályosan közlekedő 83 éves dunaszegi férfinak, és elütötte.  A kerékpáros a baleset során megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.  Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Jánossomorja belterületén, az Óvári úton, az Újerdő út felől az Ady Endre utca irányába közlekedett személygépkocsival 2022. október 5-én 15 óra körül egy helybéli hölgy. Kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget az Újerdő utca felől a Hársfa utca irányába haladó elektromos kerékpárral szabályosan közlekedő 59 éves férfinak, és érintőlegesen nekiütközött. A kétkerekű vezetője egyensúlyát vesztve az úttestre esett és megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

  • Közlekedésük során kiemelt körültekintéssel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre!
  • Vezessenek türelmesen, toleránsan, az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla szabályait a biciklivel közlekedők tekintetében is minden esetben tartsák be!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában