Előzetes

2022.11.30. 13:46

Foci Vb 2022 - Hármas versenyfutás az F csoportban, Belgium a kiesés szélén

Bravúrra lesz szüksége a legutóbb bronzérmes Belgiumnak a továbbjutáshoz, mivel ehhez a négy éve döntős horvát csapatot kellene legyőznie csütörtökön, a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának utolsó körében.

MTI

A belgáknak nehéz dolga lesz a horvátok ellen - Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

A négyesből Kanada már nem léphet tovább, Horvátország és Belgium mellett még Marokkónak van esélye a 16 közé jutásra, méghozzá kifejezetten jó esélye.

Az előző fordulóban a roppant gyengén játszó belgákat verte az afrikai csapat, amelynek már a Kanada elleni döntetlen is nyolcaddöntőt ér, de még akár egy kétgólos vereséggel is továbbjuthat, amennyiben Horvátország nem kap ki a belgáktól.

A két európai élcsapat mérkőzésének az eddig látottak alapján egyértelműen a horvátok az esélyesei. Luka Modricék ugyanis a felejthető Marokkó elleni 0-0 után Kanadát remek játékkal, hátrányból fordítva kiütötték.

A forma mellett ráadásul a Marokkó elleni mérkőzés után - a sajtó szerint - kirobbant botrány sem a belgák sikerét ígéri. A francia L'Equipe írt arról korábban, hogy a kínos vereséget követően többen kis híján összeverekedtek az öltözőben és Romelu Lukakunak kellett szétválasztania a feleket

Ugyanakkor a játékosok később egyöntetűen tagadták, hogy probléma lenne közöttük, Eden Hazard és Thibaut Courtois is úgy nyilatkozott, hogy semmi olyasmi nem történt, ami a lapban megjelent. Az viszont tény, hogy rendkívüli csapatgyűlést tartottak a játékosoknak, amelyen megbeszélték a helyzetüket és tisztázták az esetleges félreértéseiket egymással.

"Nem verekednék vele, sokkal nagyobb mint én" - kommentálta Eden Hazard viccelődve a Jan Vertonghennel történt állítólagos incidensét, majd komolyabban folytatta. - "Jó megbeszélést tartottunk. Rengeteg dolog szóba került és most már egyértelműen a győzelemre készülünk Horvátország ellen."

Belgiumnak mindenképpen győznie kell a nyolcaddöntőhöz, döntetlennel csak akkor léphetne tovább, ha a már kiesett Kanada nagy arányú győzelmet arat Marokkó ellen. A horvátok helyzete a legkényelmesebb, mivel néggyel jobb a gólarányuk Belgiumnál és eddig kettővel több gólt szereztek, mint Marokkó.

F csoport, 3. forduló

Horvátország-Belgium, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) 16.00
Várható kezdőcsapatok

Horvátország: Dominik Livakovic - Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa - Luka Modric, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic - Andrej Kramaric, Marko Livaja, Ivan Perisic

Belgium: Thibaut Courtois - Timothy Castagne, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld - Thomas Meunier, Youri Tielemans, Axel Witsel, Yannick Carrasco - Kevin De Bruyne, Eden Hazard - Michy Batshuayi

Kanada-Marokkó, Doha (al-Tumama Stadion) 16.00
Várható kezdőcsapatok
Kanada: Dayne St. Clair - Alistair Johnston, Steven Vitoria, Kamal Miller - Sam Adekugbe - Tajon Buchanan, Ismael Kone, Stephen Eustaquio, David Hoilett - Alphonso Davies, Jonathan David

Marokkó: Jásszina Bono - Asráf Hakimi, Nájef Aguerd, Nusszáir Mazrauj, Romain Szaissz - Szofjan Amrabát, Azzedin Ounahi, Szelim Amallah - Hakim Zijecs, Szoán Bufál, Juszef En-Neszjiri

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!