Megszavazták

2023.01.31. 17:22

Műemlék és uniós pénzből felújított ingatlanok eladásáról döntöttek a rendkívüli közgyűlésen Sopronban

A soproni városvezetés rendkívüli közgyűlést hívott össze kedd délután, ahol a távhőszolgáltatás díjáról, az önkormányzati ingatlanok értékesítéséről és a költségvetést érintő intézkedésekről döntöttek.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

A soproni képviselő-testület elsőként a távhőszolgáltatás díjáról szóló rendeletet módosította. A magyar kormány döntésének köszönhetően mintegy felére csökken a távhőszolgáltatás díjszabása a külön kezelt intézmények számára, melybe többek között önkormányzati cégek, a központi költségvetési szervek és a nonprofit intézmények is beletartoznak. Ez a díjszabás ugyan továbbra is magasabb, mint az energiaválságot megelőzően, de jelentős mértékű segítség valamennyi önkormányzat számára. 

Majd két értékes önkormányzati tulajdonban lévő soproni ingatlan eladásáról szavazott a képviselő-testület. A műemlék Russ-villa kerülhet magánkézbe, illetve a GYIK Rendezvényház, amit 2019-ben újítottak fel és korszerűsíttetettek 300 millió forintos uniós támogatásból. 

A rendkívüli közgyűlésen döntöttek a Férfi Kosárlabda Sportszolgáltató Kft. és a Soproni Tigrisek Sport Egyesület működési költségeinek támogatásáról is. A képviselő-testület úgy határozott, hogy a Férfi Kosárlabda Sportszolgáltató Kft. számára 22 millió forintos támogatást biztosít, a Soproni Tigrisek Sport Egyesületnek pedig 8 millió forintot adnak. 

Végezetül megszavazta a közgyűlés Nádasné Erdei Andrea, a Hermann Alice Óvoda intézményvezetőjének illetményének emelését, amit a szakmai ágazati pótlék változása indokolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában