1 hónap

2023.02.06. 08:41

Letartóztatták a nőt, aki milliókat lopott gondozottjától Sopronban - Kiderült, hogy nem ez volt az első

Korábban egy másik gondozottjától 2 milliós értékben lopott, ami miatt már elítélték. Decemberben a felfügesztett alatt lopott ismét.

kisalfold.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy nő idős gondozottjának 79 éves feleségétől arany ékszereket és 1 000 eurót lopott el tavaly decemberben Sopronban. A Soproni Járási Ügyészség indítványára letartóztatták - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészségi indítvány szerint a nő egy másik gondozottjától korábban 2 milliós értékben lopott, ami miatt szabadságvesztésre ítélték, amit felfügesztettek. Emellett a nővel szemben sikkasztás miatt van folyamatban további egy büntetőeljárás, melyben közvetítői eljárás elrendelésére került sor. Ennek eredményeként a nő 1 800 000 forint megfizetését vállalta az ügy sértettje részére.

A nő a jelenlegi bűncselekmény elkövetését részben elismerte. Tőle más ékszereket is lefoglaltak, melyek eredetét még vizsgálják.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az eljárás megnehezítésének valószínűségére és a bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a letartóztatás elrendelését, melyet a Soproni Járásbíróság egy hónapra elrendelt.  

A végzés véglegessé vált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában