Mindenki nyert

2023.02.06. 12:13

Tizenhétféle fánk az asztalon: Fánksütő verseny volt Veszkényben - Fotók

A szakértők két kategóriában - hagyományos és nem hagyományos - díjazták a fánkokat és állítottak fel sorrendet a sütemények között. Természetesen a közönségnek is bőven jutott kóstoló.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Veszkényben az első Fánksütő versenyt. A felhívás népszerű lett a helyiek között, hiszen rögtön tizenhétféle fánkot készítettek el és neveztek be a veszkényi asszonyok és férfiak. Mert hogy urak is öltöttek szakácskötényt a hétvégén. Igazi fánkcsodák is kerültek a zsűri asztalára.

A szakértők két kategóriában - hagyományos és nem hagyományos - díjazták a fánkokat és állítottak fel sorrendet a sütemények között. Természetesen a közönségnek is bőven jutott kóstoló.

Hagyományos fánk kategóriában első helyen végzett Bujtás Noémi és Máticsné Varga Erzsébet, második lett Csapóné Hegedüs Katalin, harmadik Cserpes Sándor. A nem hagyományosak között a zsűri Csapóné Hegedüs Katalin készítményét szavazta az első helyre, Bujtás Noémi fánkját a másodikra,  Németh Sáráét és Máticsné Varga Erzsébetét a harmadikra. 
A versenyben valamennyi résztvevő konyhai eszközökből álló ajándékot kapott. 

Németh Árpád, a község polgármestere elmondta: minden évszakhoz, minden jeles naphoz igyekeznek érdekes programokat szervezni. Ennek szellemében találták ki a farsangi fánksütőversenyt is. 

 

A versenyzők nagyon kreatívak voltak, hiszen sokféle fánkot készítettek el, az érdeklődőknek nem lehetett panaszuk az ízekre. A hagyományos szalagos- és csörögefánkok mellett igazi különlegességek is asztalra kerültek. Különféle színekkel és töltelékekkel

 

- jegyezte meg a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában