Kultúra

2023.03.24. 15:21

Ismertették a barlangszínház új évadát - Fenyő Miklós, Szandi, Ákos és a 100 tagú cigányzenekar is fellép Fertőrákoson

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház április 1-jén újra kitárja kapuit a látogatók előtt, s május közepén elindul a 2023-as év nyári évad, melynek programjairól pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

Papp Fanni

A Fertőrákosi Barlangszínház idei évadának sajtótájékoztatóján Kóczán Péter a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója, Farkas Ciprián polgármester, Vona Tibor a TBG Production Kft. képviselője, Fűke Géza a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója és Varga Gábor jazz zongorista részt vett. Farkas Ciprián a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház szerepéről és jelentőségéről beszélt a soproni és az országos turisztikai, kulturális életében. Majd Kóczán Péter ismertette Barlangszínház 2023. évi programját. A meghívott vendégek pedig a kulisszatitkokba avatták be a sajtó képviselőit.

A Barlangszínház 2023-as évadát hagyományosan a Sopron Táncegyüttes nyitja május 20-án "Mert másról álmodunk…" címmel. Másnap ugyanezzel a címmel a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei és a Pendelyes Táncegyüttes előadásával folytatódik a program. A nézők az idei évad során megtekinthetnek számos népszerű előadást, mint a Vadak Ura, de újdonságokból és neves előadók koncertjeiből sem lesz hiány.

Május 26-án a 100 Tagú Cigányzenekar érkezik olyan sztárszólistákkal, akiket ismernek és szeretnek. A Rátonyi Róbert Színház két operett-előadással is érkezik az évadban. A TBG Production június 3-án mutatja be a Gyöngyhajú lány balladája című darabot, mely „a musicalek alfája és omegája". A Kvártélyház Szabadtéri Színház Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián népszerű musicaljét, A Pál utcai fiúkat mutatja be június 9-én és 10-én. Az operett műfaj kedvelőinek nyújt feledhetetlen élményt június 16-án és 17-én a Cigányszerelem, Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje. A Győri Filharmonikus Zenekar három alkalommal is hangversennyel készül az évadban. A gyermekek nagy kedvencei ismét megjelennek a Barlangszínházban július 1-én: a Cinderella családi mesemusical, amely az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról szól. A Neoton együttes koncertje július 7-én rázza fel a közönséget, másnap pedig Kökény Attila és az Artisjus- és EMeRTon-díjas magyar zenész, Rakonczai Viktor az Ébredés című közös koncerttel lép színpadra.

A Carpathian Impressions nagysikerű formáció a teltházas new yorki Carnegie Hall után először Magyarországon a Fertőrákosi Barlangszínházban tartja hazai koncertjét július 9-én. Kovács Ákos, a Kossuth-díjas zeneszerző, költő a magyar zenei élet egyik meghatározó előadója július 14-én és 15-én lép a színpadra. A Kockahas – a musical comedy a magyar zenés színház történetének első, egyszemélyes musical comedy-ével július 28-án találkozhatnak a nézők. A Budapesti Operettszínház augusztus 4-én és 5-én érkezik az év egyik legnagyobb attrakciójával, a Bozsik Yvette rendezte Hegedűs a háztetőn című musicallel, amelyben az operett világ legkiválóbb művészei játszanak.

Augusztus ünnepi hétvégéjére két kihagyhatatlan produkcióval is készül a Barlang. Pénteken, 18-án Fenyő 75+ címmel koncertre várja a közönséget. Fenyő Miklós és Szandi egy jubileumi koncertshow frenetikus hangulatával, a legjobb rock and roll zenékkel, a különleges estére komponált ünnepi műsorral veszi le a lábáról a nagyérdeműt. Augusztus utolsó hétvégéjén, tehát 26-án a TBG Production Fergeteges – Sissi legendája című táncdrámája Erzsébet királyné ismert történetét dolgozza fel az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival. Az évad zárásaként szeptember 9-én a Sissi, a császárné című balett várja két felvonásban a Strauss-család zenéjére, a nagyérdeműt olyan, a soproni közönség számára már ismert táncosokkal, mint Iryna Tsymbal, Alekszej Dolbilov és Mischa Sosnovschi valamint a St. Pölten-i Europaballet művészei.

A tavalyi év sikere után a nyár során háromszor, június 15-én, majd július 20-án és augusztus 17-é ismét JazzCsütörtökkel várja a műfaj és a borok kedvelőit a Barlangszínház Dohnányi terme.

A barlangban családi napok is várják majd a nagyérdeműt izgalmas témákkal, kulisszajárással. Lesz Kőkorszaki családi nap, amikor az alkalom hangulata és a vezetett séták a régi időkbe kalauzolják az érdeklődőket. A kőfejtő egy új oldalát ismerheti meg a közönség játékosan. A Szent Iván-éj talán William Shakespeare hasonló című művéből a legismertebb, más néven nyárközép éjszakájának is hívják. A június 23-án esedékes dátumra egy olyan családi programot tervez az április 1-jétől nyitva tartó Témapark, amilyenre még nem volt példa. Ezen ez éjen kivilágított ösvényeken invitálnak éjszakai sétára – sokszínű programmal és csillaglessel. Az évad végén pedig a Denevérek éjszakája elnevezésű esemény zárja a különleges évadot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában