Segítség a családoknak

2023.03.25. 18:55

Négy családot támogatnak a mosonmagyaróvári sütiversenyből - képek

Neubergerné Beáta málnás sütije lett a legjobb a zsűri szerint a Nők a Városért Egyesület által tizenötödik alkalommal megrendezett sütemény sütő versenyen.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Gyümölcsöstől a kávésig, hagyományostól a modernig. Több féle finomságot is megkóstolhattak azok, akik szombaton ellátogattak a Flesch Központba.

– Zsűrizésre 27 süteményt adtak le, egyesületünk pedig 15 félét készített. Neveztek tortákkal, aprósüteményekkel, szeletelt süteményekkel egyaránt. A zsűrinek, benne Gyömbér Ritának, Kullerné Fenes Ildikónak és Szabó Miklósnak nehéz dolga volt kiválasztani a legjobbakat – tudtuk meg Tolnai Imrénétől, a Nők a Városért Egyesület elnökétől.

– A legjobbnak egy málnás süteményt választottunk, az újhullámos finomság ízében a hagyományt követte, természetes alapanyagokkal. Második egy sós karamellás torta lett. Harmadik a kosárka lett. Különdíjas a Rákóczi-túrós koszorú lett – sorolta fel a zsűri elnöke, Gyömbér Rita, megjegyezve, hogy a hagyományos ízeket keresték, melyekben van egy kis különlegesség is.

A szervező egyesület adományokért cserébe kínálta az édességeket. A bevételből négy rászoruló családot támogatnak tartós élelmiszerrel. A zsűrizés ideje alatt a Sebő Lili és a trió szórakoztatta a közönséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában