Női kézilabda NB I

2023.04.01. 19:37

Szuperrangadó – Lemosta a Ferencvárost az Audi-ETO, nagy lépést tett a bajnoki cím felé - fotók

Az Audi-ETO legutóbb hét évvel ezelőtt győzte le tíz gólnál nagyobb különbséggel az FTC-t:

Szabó Gábor

Oftedalék alaposan elverték a rivális ferencvárosiakat.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Audi-ETO–FTC 31–20 (17–8)
Győr, NB I-es női mérkőzés, 5350 néző. V.: Horváth P., Marton.

Audi-ETO: TOFT – Győri-Lukács 2, GROS 10/3, Oftedal 2, BROCH 3, HAUGSTED 2, SCHATZL 4. Cs.: Nze Minko 2, Blohm 3, Rju 1, Fodor, Faluvégi 2, Hansen. Edző: Ambros Martín.

FTC: Bíró – Malestein 3/1, KLUJBER 6/1, Lekic 2, Cvijic 1, Bölk 1, Márton 3. Cs.: Janurik (kapus), Tomori, Szucsánszki 1, Kisfaludy, Stolle 2, Kukely 1, Cirjenics-Kovacsics. Edző: Elek Gábor.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2. Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

A győriek keretéből Kari Brattset, Jelena Despotovic, Veronica Kristiansen és Silje Solberg, a Magyar Kupa-címvédő vendégektől Szöllősi-Zácsik Szandra, Béatrice Edwige és Kovács Anett hiányzott.

Az FTC decemberben 32-26-ra legyőzte a győrieket, de később a Debrecennel és a Mosonmagyaróvárral is döntetlent játszott, vagyis ugyanannyi pontot veszített, mint az ETO. A fővárosiak annak tudatában érkeztek Győrbe, hogy az egymás elleni eredmények miatt a rangadón egy döntetlen is nekik kedvezne a bajnoki cím szempontjából, feltéve, hogy az idény hátralévő részében minden meccsüket megnyerik.

Sandra Toft védéseire alapozva a házigazdák a 14. percben már három találattal vezettek. A sokasodó hibák miatt Elek Gábor időt kért, ám a folytatásban csapata kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyös időszakot, a különbség megduplázódott, ezért a ferencvárosi vezetőedző a 22. percben kikérte második idejét is (12–6). Öt perc volt hátra az első félidőből, amikor az FTC már tíz rontott lövésnél tartott, a győriek viszont továbbra is parádésan védekeztek. A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzését a Ferencváros nyerte, ám a szünetben már szinte biztos volt, hogy ez a sorozat megszakad (17–8).

Amilyen jól játszott az ETO az első felvonásban, olyan rosszul kezdte a másodikat, de az ellenfél csak három góllal tudta csökkenteni a hátrányát, mert a házigazdák gyorsan rendezték soraikat és ismét lendületbe kerültek. A meccs háromnegyedénél megint kilenc találat volt a különbség, ez a 48. percben – a találkozó során először – tízre nőtt. A végén már csak a gólkülönbség volt kérdéses.

Az Audi-ETO legutóbb hét évvel ezelőtt győzte le tíz gólnál nagyobb különbséggel az FTC-t: 2016 áprilisában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 40-23 lett a végeredmény.

A mérkőzés online közvetítését itt olvashatja

A bajnoki cím szempontjából ennek azért van jelentősége, mert a győriek a vesztett pontokat tekintve immár kettővel jobban állnak a fővárosiaknál, és az egymás elleni eredmények is nekik kedveznek. Az ETO-ra még négy, az FTC-re hat bajnoki mérkőzés vár a szezon hátralévő részében.

Ambros Martín: – Amit most láttunk a csapattól, ez az a küzdés volt, amire a szezon hátralévő részében szükségünk lesz. Élet-halál kérdésként is fel lehetett fogni ezt a mérkőzést, talán extra nyomás is volt emiatt rajtunk, de ez pozitívan csapódott le a csapaton. Sandra Toftra nehéz jelzőket találni. Ezt a lendületet kell továbbvinni a szezon hátralévő részére. Az, hogy az elmúlt egy hónapban nem nagyon volt komoly meccsünk, egyrészt felfogható hátránynak, de így legalább ezt az időt jól tudtuk felhasználni, sokat léptünk előre.

Sandra Toft: – A győzelemre összpontosítottunk, tudtuk, hogy nincs más esély, nyerni kellett. Valóban jól ment a védés, de fantasztikus volt a védelem is előttem, továbbá ilyen közönség előtt könnyű is volt jól védeni. Nagyon sokat készültünk a Fradira, a fegyelmezettségünk sokat segített. Nagyot léptünk a bajnoki cím felé, de még nem értünk az út végére.

Ana Gros: – Nagyon boldog vagyok, hogy így ment a játék az egész csapatnak, mindenki fantasztikusan játszott, büszke vagyok a lányokra. Abban, hogy ennyi gólt dobtam, benne voltak a társak, ők hoztak ilyen helyzetbe, de én én is próbáltam nekik segíteni. Ez a siker a közös munka eredménye. Ezen a védekezésen egész hónapban sokat dolgoztunk, a szezon első felében nem mindig működött úgy a védelem, ahogy szerettük volna, de most hatalmasat léptünk előre, látjuk a jó irányt, ezen kell tovább haladni. Már nagyon vártunk egy ilyen hőfokú meccset, kiéleztük erre magunkat, készen álltunk a rangadóra, a közönségünk is fantasztikus volt. Nem gondolok előre, vannak még meccseink, azokat is meg kell nyerni, hogy biztos legyen az aranyérem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában