Elismerések

2023.06.01. 17:11

Akikre büszke az iskola - Köszöntötték a legjobb diákokat a Soproni Szakképzési Centrumban - fotók

Díjátadó ünnepségen köszöntötték a középiskolások országos tanulmányi, szakmai és sportversenyeinek helyezettjeit, valamint felkészítő tanáraikat a Soproni Szakképzési Centrumban csütörtökön.

Bódvai Ildikó

Nyolc soproni intézményből 47 tanuló és 32 oktató kapott elismerést. Fotók: Szalay Károly

- Immár ötödik éve szervezünk ünnepséget az országos tanulmányi és szakmai versenyeken kiemelkedő teljesítményt elért tanulók és oktatóik köszöntésére. Fontos, hogy ilyen formában is elismerjük az eredményeiket és példaként állítsuk a fiatalabb diáktársak elé - mondta Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

Kuntár Csaba, a centrum főigazgatója örömét fejezte ki, hogy idén is ilyen sokan ünnepelhetnek együtt. - Nyolc intézményből 47 tanuló és 32 oktató kapott elismerést, mindannyian sok munkát fektettek a felkészülésbe, ami meghozta számukra a sikert - sorolta büszkén az elért eredményeket.

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is gratulált a díjazottaknak. Beszédében hangsúlyozta, a szakképzési centrum feladata, hogy olyan szakembereket képezzen évről évre, akik megtalálják helyüket a munkaerőpiacon. - Az elért sikerek, díjak azt mutatják, hogy a Soproni Szakképzési Centrum jó munkát végez. Figyel a piac igényeire, végzősei el tudnak helyezkedni a szakmájukban és munkájukkal hozzájárulnak lakóhelyük gyarapodásához - dicsérte az intézményt. 

- A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár versenyt. Ezeken a megmérettetéseken Győr-Moson-Sopron hosszú évek óta az élen végez, a soproni diákok is igen szépen szerepeltek, nyolc dobogós helyet hoztak el. Jogos a mai rendezvény "Akikre büszkék vagyunk!" elnevezése. Ezek a sikerek azt mutatják, hogy a fiatalok olyan szakmát választottak, amelyben örömüket lelik, szívesen tevékenykednek benne - mondta Horváth Vilmos soproni kamarai elnök.

Hozzátette, a kamara idén nem a diákokat jutalmazza, hanem öt felkészítő tanárt, akik odaadó munkája nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában