Pedagógusok elismerése

2023.06.02. 20:17

Generációkat neveltek emberré - Kiváló és nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntöttek Mosonmagyaróváron - XXL-galéria

Iváncsics János mosonmagyaróvári polgármester az óvónők, tanítók és tanárok értéket közvetítő tevékenységét köszönte meg a városi pedagógusnapon, ahol kiváló és nyugdíjba vonuló pedagógusoknak is szólt a taps.

Mészely Réka

Idén is több kiváló, Mosonmagyaróváron oktató tanár, pedagógust díjaztak magas színvonalú munkájáért. Fotók: Kerekes István

A hagyományokhoz híven az oktatásért felelős alpolgármester, Iváncsics János köszönti az egybegyűlteket a városi pedagógusnapon. A városvezető kitért az ágazatot érintő gondokra. Hangsúlyozta, bíznunk kell benne, hogy beérik a sok ígéret, ami az ágazat rendbetételéhez szükséges. Iváncsics János kitért a közösségi médiában oly gyakran tapasztalt hangnemre, kommunikációra is, mert mint mondta, ennek orvoslásában van dolga a pedagógusoknak is. "Mutassanak utat és példát a gyerekeknek!" – erre kérte az oktatókat.

A rendezvényen búcsúztatták a város nyugdíjba vonuló óvónőit, tanárait, köztük több intézményvezetőt is. Polgármesteri Elismerő Oklevelet adományozott Árvay István polgármester Éder Etelka, az Éltes-iskola igazgatója részére a több évtizedes gyógypedagógusi és intézményvezetői munkája megbecsüléseként és Fülöp Gertrúdnak, az Ujhelyi-iskola igazgatójának, aki az elismerést több évtizedes pedagógusi és intézményvezetői munkája tiszteletére kapta meg. A felszólaló intézményvezetők a csapatmunka erejét emelték ki.

Mosonmagyaróvár Város Kiváló Óvónője elismerést idén Pécziné Nagy Szilvia, a Hildegard Óvoda óvodapedagógusa vehette át negyven éven át, a gyermekek iránti elfogadó szeretettel, empátiával végzett igényes, innovatív, a természetvédelemre, környezettudatosságra nevelő-oktató munkája elismeréseként. Mosonmagyaróvár Város Kiváló Tanítója a több mint harminc éven át, példaértékű felkészültséggel, következetesen, a pálya iránti elkötelezettséggel, a tehetséggondozás és a hátránykompenzálás területén végzett áldozatos, fáradhatatlan pedagógusi munkája elismeréseként Kettinger Andrea, a Fekete-iskola tanítója lett.

A Mosonmagyaróvár Város Kiváló Tanára díjat ezúttal Storcz Katalin Magdolnának, a Bolyai-iskola tanárának ítélték oda, az iskolai testnevelés, szabadidős sportfoglalkozások népszerűsítésében, a mozgás megszerettetésében elkötelezettséggel, következetességgel, szakmai alázattal, eredményesen végzett pedagógiai tevékenysége, valamint osztályfőnökként, munkaközösség-vezetőként végzett munkája elismeréseként. Mosonmagyaróvár Város Kiváló Középiskolai Tanára idén Rosta Béla, a Hunyadi-iskola tanára, aki harminchat éven át, lelkiismeretesen, kiemelkedő szakmai felkészültséggel, a diákjaival szemben szigorú, következetes, ugyanakkor türelmes és megértő pedagógusi, igazgatóhelyettesként az iskola iránti elkötelezettséggel, hivatásszeretettel végzett munkájával érdemelte ki e kitüntetést.

Mosonmagyaróvár Város Kiváló Egyetemi Oktatója dr. Gulyás László, aki a díjat több mint harminc éven át az állattenyésztési tudományok területén folytatott oktató, a ló-, szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztés, a minőségi tejtermelés és szaporodásbiológia kutatási területen elért eredményei; az egyetemi hallgatók, PhD-hallgatók témavezető tanáraként végzett munkája, a tudományos, szakmai, valamint az egyetem vezetői és közéleti tevékenységében való eredményes közreműködése elismeréseként vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában